25.05.2017 — 14:15

Український ринок металоконструкцій генерує понад 2,5 млрд грн доданої вартості, – Зубко

 

Ринок металоконструкцій – це одна з найбільш технологічних галузей в країні. Україна входить в ТОП-10 країн світу з виробництва металу. На найближчу перспективу ми повинні напрацювати маршрутну карту щодо дерегуляції ринку, відкриття європейських ринків, запровадити сучасні технології та залучити інвесторів. Про це заявив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко під час дискусії «Залізний стандарт: металоконструкції між вчора та завтра», організованої спільно з Офісом ефективного регулювання «BRDO».

«Ринок від виготовлення до обробки змонтованих конструкцій в Україні формують майже 830 підприємств. Щорічно підприємства цього ринку виробляють для будівництва  продукції більш ніж на 6 млрд гривень, генеруючи понад 2,5 млрд грн доданої вартості та забезпечують роботою понад 21 тисячу осіб», – зазначив Геннадій Зубко.

Віце-прем’єр-міністр повідомив, що на 2017 рік Мінрегіон розробив план з перегляду державних будівельних норм, який потребує відпрацювання з представниками ринку металоконструкцій. «Мінрегіон вже зробив декілька важливих кроків, які позитивно вплинуть на ринок металоконструкцій. Прийнято ЗУ №1817 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення містобудівної діяльності», що зменшує бар’єри з дозвільною документацію на ринку металоконструкцій. Ми запровадили електронний сервіс по дозволам через ДАБІ, через який буде надаватися до 60% всієї дозвільної документації», – підкреслив Геннадій Зубко.

Віце-прем’єр нагадав, що вчора Уряд прийняв рішення про обов’язкове оприлюднення містобудівних вимог, яке сприятиме зменшенню процедур та додаткових витрат бізнесу. Також схвалено план розробки підзаконних актів для реалізації надважливого Закону №2020 («Doing Business») щодо поліпшення умов ведення будівельної діяльності.

Участь у заході взяли Керівник Програм співробітництва ЄС Беренд де Гроот, керівник сектору «Будівництво» BRDO Олена Шуляк, а також більше 100 представників держустанов, бізнесових, експертних кіл і громадськості. Результати обговорення будуть опрацьовані та стануть основою формування законодавчих змін на ринку металоконструкцій.

Прес-служба Віце-прем’єр-міністра України