30.05.2017 — 17:49

“Тиждень машинобудування в області ” офіційно відкритий

З метою популяризації робітничих професій серед молоді Хмельниччини, задля збереження на теренах області та недопущення виїзду за кордон кваліфікованих робітничих кадрів, робочою групою з питань організації та проведення конкурсу “Кращий за професією” при облдержадміністрації, прийнято рішення про проведення «Тижня машинобудування в області», що триватиме з 30.05.17 по 02.06.17 року.

Відтак, 30 травня, на базі Вищого професійного училища № 11, відбулося офіційне відкриття “Тижня машинобудування в області”.

В рамках заходу заплановано проведення екскурсій для випускників шкіл та закладів професійно-технічної освіти на найбільш потужні машинобудівні заводи Хмельниччини.

Завітали на урочистості т.в.о. першого заступника голови адміністрації Олег Гуменний, керівники окремих структурних підрозділів облдержадміністрації, промислових підприємств області та вищих навчальних закладів, учнівська молодь.

З вітальним словом до усіх присутніх звернувся Олег Гуменний, який висловив сподівання, що проведення такого заходу сприятиме підвищенню престижу робітничих спеціальностей та професійному самовизначенню випускників шкіл.

“Незважаючи на сьогоднішні непрості умови, підприємства машинобудівної галузі області поступово продовжують нарощувати обсяги виробництва, оновлювати технологічну базу, розширювати асортимент і підвищувати якість продукції, освоювати нові ринки збуту, тим самим зміцнюючи соціально-економічний та технічний потенціал краю та України, – зазначив Олег Вікторович, – Матимемо надію, що молодь Хмельниччини тільки примножуватиме здобутки наших попередників”.

В урочистій атмосфері та з піднесеним настроєм кожний керівник підприємства мав можливість висловити слова вдячності за організацію заходу, розповісти про своє підприємство та запросити випускників не тільки на екскурсію, а й на можливе місце роботи.

Гарного настрою усім присутнім додала концертна програма.

Згодом учасники заходу вирушили на ДП «Новатор», ПАТ «Завод «Темп», ПАТ «Укрелектроапарат», де ознайомилися з роботою підприємств та умовами праці.

Протягом двох днів випускники шкіл та закладів професійно-технічної освіти матимуть змогу відвідати й інші підприємства області, зокрема: ПАТ «Кам’янець – Подільськавтоагрегат», ДП «Красилівський агрегатний завод», ТОВ «Завод Красилівагромаш», Волочиський машинобудівний завод ПАТ «Мотор Січ».

Завершальним етапом “Тижня машинобудування в області” заплановано проведення конкурсу «Кращий за робітничою професією» серед працівників промислових підприємств машинобудівної галузі на базі ВПУ №11 (м. Хмельницький), який відбудеться 2 червня 2017 року.