31.05.2017 — 12:53

На Хмельниччині проведено антитерористичні тактико-спеціальні навчання

Відповідно до плану роботи Антитерористичного центру при управлінні СБУ в Хмельницькій області в період з 29 по 30 травня у м.Нетішин  Хмельницької області відбулися антитерористичні тактико-спеціальні навчання з протидії терористичним загрозам.

Так, 30 травня заступник голови облдержадміністрації Володимир Кальніченко, керівники силових структур області взяли участь у тактико-спеціальних навчаннях.

Загалом до участі в навчаннях залучались особовий склад військових частин 3043 та 3053 Національної гвардії України, представники служби фізичного захисту, відомчої воєнізованої охорони, а також підрозділи Національної поліції, Служби безпеки України та Служба порятунку.

В рамках навчань відпрацьовано спільні дії силових структур, органів влади  з виконання завдань пов’язаних з антидиверсійною діяльністю: знешкодження умовних вибухових засобів, огляд транспорту, перевірка документів та здійснення необхідних дії щодо забезпечення порядку та оперативного затримання зловмисників (умовно за тренуванням).

Крім цього, для оперативності залучення рятувальних сил і засобів був розгорнутий Шепетівський зведений загін. За окремими ввідними штабу проведення навчання рятувальники ДСНС залучалися до чергування під час замінування об’єктів інфраструктури міста, під час відпрацювання спецоперацій, замірів радіаційного фону та пошуково-рятувальних робіт.

Під час навчань було активовано внутрішній та зовнішній кризові центри, зібрано антитерористичний штаб та введено в дію план з ліквідації умовної диверсії.

За навчанням пильно спостерігали представники американської компанії з атомної безпеки на чолі з Телом Бренненом, котрий високо оцінив готовність сил.