02.06.2017 — 13:47

У Хмельницькому будинку дитини «Берізка» відзначили Міжнародний день захисту дітей

1 червня у Хмельницькому будинку дитини «Берізка» з нагоди Міжнародного дня захисту дітей провели свято для вихованців закладу. Свято відкрила головний лікар Катерина Горин.

Нині Хмельницький будинок дитини «Берізка» – єдиний в області спеціалізований заклад охорони здоров’я та медико-соціального захисту дітей, які залишились без батьківського піклування, дітей з вадами фізичного та розумового розвитку, віком до 7-ми років. У закладі виховуються малюки з органічним ураженням центральної нервової системи та психіки, в тому числі з ДЦП, порушенням функції опорно-рухового апарату та іншими вадами фізичного розвитку, порушенням слуху та мови, зору, тубінфіковані, ВІЛ-інфіковані та хворі на СНІД.

 Уже більше 5 років при Хмельницькому спеціалізованому будинку дитини «Берізка» діє центр медико-соціальної реабілітації. У ньому здійснюють профілактику раннього соціального сирітства серед дітей з обмеженими можливостями, які виховуються в сім’ях; дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах та підвищення їх шансу бути усиновленими, влаштованими в прийомні сім’ї, дитячі будинки сімейного типу, повернутими в біологічну сім’ю; підвищення доступу до різних форм ранньої медичної, соціальної, педагогічної реабілітації для дітей із вадами здоров’я, покращення адаптації дитини до повноцінного життя в суспільстві, шляхом врахування її індивідуальних потреб у психологічній, медичній та соціальній реабілітації.

А 4 роки тому в центрі медико-соціальної реабілітації будинку дитини «Берізка» відкрили відділення денного перебування хворих дітей, дітей-інвалідів та дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах, котрі проживають в сім’ях. Відвідують його дітки, віком від 1 місяця до 7 років.

        

Малюки потішили гостей свята танцями і піснями та отримали подарунки від гостей та спонсорів.

 

Інна Левінська, Хмельницький обласний Центр здоров’я