06.06.2017 — 15:05

Відбулась нарада щодо проектування навчальних закладів

02 червня 2017 року в Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України відбулась нарада щодо проектування навчальних закладів. В обговоренні вимог до проектування загально освітніх шкіл у проекті ДБН В.2.2.3-201Х «Навчальні заклади» прийняли участь головні спеціалісти відділу містобудування та архітектури облдержадміністрації.

Ці ДБН поширюються на проектування та реконструкцію будинків та споруд навчальних закладів, зокрема щодо загальноосвітніх шкіл, ліцеїв, гімназій, інших типів середніх навчальних закладів, професійно-технічних навчально-виховних закладів, вищих навчальних закладів, інститутів підвищення кваліфікації, навчальних комплексів (центрів), що включають декілька навчальних закладів, міжшкільних навчально-виробничих  комбінатів.

У проекті державних будівельних норм на заміну ДБН В.2.2-3-97 визначені загальні положення, вимоги до забудови земельних ділянок, об’ємно-планувальних рішень будинків, складу і площ їх приміщень, інженерного обладнання, енергозбереження та енергоефективності будинків, пожежної безпеки, санітарно-гігієнічних і технічних вимог щодо проектування навчальних закладів.

Згідно з класифікацією нормативних документів у галузі будівництва (ДБН А.1.1-1-2009) проект ДБН відноситься до класу В, підкласу В.2, комплексу В.2.2- «Будинки  і  споруди».

Застосування вимог ДБН сприятиме проектуванню різних типів навчальних закладів на сучасному рівні і поліпшенню умов виховання та оздоровлення дітей, реабілітації дітей з особливими потребами, зокрема для  організації  інклюзивного навчання.