12.06.2017 — 16:24

Хмельницьку обласну державну адміністрацію нагороджено “Золотою медаллю” у номінації “За кращу експозицію на виставці “Агро-2017”

«АГРО» – це найбільша агропромислова виставка Східної Європи, найважливіший загальнодержавний виставковий захід в АПК України, який традиційно збирає найкращих виробників сільгосппродукції.

Стало доброю традицією для аграріїв області демонструвати кращі зразки своєї продукції на виставково-ярмаркових заходах країни. Важливим екзаменом стала XXІХ Міжнародна агропромислова виставка “АГРО-2017”, що проходила 7-10 червня 2017 року у м. Київ, яка по праву заслуговує всесвітнього визнання вже багато років і є найбільшою загальнодержавною подією в агропромисловому комплексі України. Цього року відвідувачі вкотре змогли у тому переконатися.

В офіційному відкритті XXIХ Міжнародної агропромислової виставки «Агро-2017» взяли участь Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, заступник голови Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин ВРУ Олександр Бакуменко та Перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства Максим Мартинюк.

«Наше завдання полягає в єдиному: ми маємо забезпечити економічне зростання, створювати національний продукт, збільшувати бюджети та інвестувати в якість життя людей», – зазначив Володимир Гройсман. Прем’єр-міністр підкреслив, що сьогодні пріоритет полягає в тому, щоб кожне аграрне підприємство здійснювало переробку та створювало конкурентний продукт. Окрім того, очільник Уряду наголосив на важливості розвитку агропромислового комплексу не тільки у сфері забезпечення продовольчої безпеки, а й у комплексі питань розвитку держави, залучення інвестицій, створення нових робочих місць та розвитку сільських територій.

У свою чергу, Максим Мартинюк висловив впевненість, що з року в рік українські аграрії все більше впроваджуватимуть новітні технології у сільському господарстві. «Сьогодні, у еру вертикальних теплиць та комп’ютерних технологій вирощування, українські аграрії мають йти пліч-о-пліч з технічним прогресом, брати все новітнє на своє озброєння та збільшувати виробництво продукції з доданою вартістю», – зазначив Перший заступник Міністра у вітальному слові до учасників заходу.

Хмельниччину на XXІХ Міжнародній агропромисловій виставці “АГРО-2017” представляли голова обласної державної адміністрації Олександр Корнійчук, заступник голови адміністрації Володимир Кальніченко та директор Департаменту агропромислового розвитку обласної державної адміністрації Олег Омелянюк.

Хмельницькі агровиробники, в рамках обласної експозиції, представили свою продукцію на наймасштабнішій в Україні та Східній Європі ХХІХ Міжнародній агропромисловій виставці «Агро-2017». Від Хмельниччини у виставці взяли активну участь понад 30 підприємств харчової та переробної промисловості, сільськогосподарські підприємства області.

Організаційний комітет високо оцінив рівень підготовки подолян до виставки, а також відзначив актуальність тих напрямів розвитку галузі, які були представлені в експозиції.

За підсумками XXIХ Міжнародної агропромислової виставки “Агро-2017” “Золотою медаллю” нагороджено Хмельницьку обласну державну адміністрацію у номінації “За кращу експозицію на виставці “Агро-2017”.

Загалом в “Агро-2017” взяли участь більш ніж 1200 компаній і організацій із 20 країн світу.

За матеріалами Департаменту АПР