13.06.2017 — 14:08

У Самчиках розпочався обласний етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри “Сокіл” (“Джура”)

12 червня у селі Самчики Старокостянтинівського району розпочався обласний етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри “Сокіл” (“Джура”).

Розпочалися змагання з урочистого шикування біля самчиківської садиби та виносу Державного Прапора України.

Привітали учасників заходу директор Департаменту освіти та науки облдержадміністрації Олег Фасоля та начальник управління молоді та спорту облдержадміністрації Володимир Клімов, заступник голови обласної ради Валерій Лесков.

 

Свою бойову майстерність джурам продемонстрував особовий склад корпусу оперативно-раптової дії (КОРД) ГУНП в Хмельницькій області. Також виступили вихованці дитячої студії Академічного козачого ансамблю пісні і танцю «Козаки Поділля».

Протягом п’яти днів на молодь чекає насичена програма. Рої змагатимуться у стройовій підготовці, стрільбі, будуть долати смугу перешкод, надавати першу допомогу, тощо, також юні козаки вчитимуться активізувати свої знання та навички в екстремальних умовах, а також вправлятися у піснях та інших видах самодіяльного мистецтва.

Метою змагань є реалізація завдань дитячо-юнацької військово-спортивної патріотичної гри Українського козацтва «Сокіл» («Джура») щодо поширення військово-спортивного та національно-патріотичного виховання серед української молоді на основі козацьких традицій. “Сокіл” (’’Джура”) надає можливість активно залучати молодь до заходів, що привертають увагу до проблем становлення нашої державності, боротьби за незалежність, відновлення та збереження історичної пам’яті та надбань народу, формуванню у дітей високого сенсу життя, глибокої любові до нації, самовідданого служіння Батьківщині.

Довідково. Гра “Сокіл” (“Джура”) – це комплекс навчально-виховної роботи протягом року, у підсумку якої проводяться фінальні шкільні, районні, міські та обласний етапи. Гра набуває все більшої популярності в області – якщо у 2014 році в обласному етапі гри взяло участь 14 роїв (112 учасників), то у 2016 році – вже 26 роїв (234 учасники).

Свій літопис у системі освіти України дитячо-юнацька військово-спортивна патріотична гра «Сокіл» («Джура») Українського козацтва розпочала у грудні 2003 року, коли побачив світ наказ Міністерства освіти і науки України №855. В навчальних закладах Хмельницької області запроваджуватись почала з 2009 року.

За інформацією Старокостянтинівської райдержадміністрації