16.06.2017 — 14:53

Робоча поїздка директора Департаменту АПР в Хмельницький район

14 червня 2017 року директор Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Олег Омелянюк разом з першим заступником голови Хмельницької районної адміністрації Андрієм Зелінським здійснив робочу поїздку в ФГ «Маїсс» с.Копистин. Також з ними в господарстві побували начальник відділу агропромислового розвитку райдержадміністрації Михайло Островерха та заступник начальника відділу Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Іван Одземок.

ФГ «Маїсс» багатогалузеве, сучасне, високотехнологічне господарство. Підприємство працює з 2004 року, орендує землі на території Копистинської та Масівецької сільських рад, загальною площею сільськогосподарських угідь – 3346 га.

Господарство по праву вважається найкращим в районі у галузі ведення молочного скотарства і має велике значення для соціально-економічного розвитку району. На молочнотоварному комплексі у с.Масівці на сьогоднішній день утримується 1738 голів ВРХ (42% поголів’я району), в тому числі корів 650 гол (+200 гол. до минулого року). З початку року вироблено 2962 тон молока, що на 195т більше минулого року і складає 51 % валового виробництва молока району, надій на корову 2564 кг.

За п’ять років своєї діяльності у галузі тваринництва у господарстві введено в дію сучасну молочнотоварну ферму на 900 корів з доїльним залом на 40 гол. корів.

В період, коли жнива ще не розпочались, в господарстві займаються заготівлею сінажу для забезпечення годівлі худоби у зимово-стійловий період 2017/2018 року. З цим та іншими процесами, які постійно тривають в сільськогосподарському виробництві, мали можливість ознайомитися посадовці в ході свого візиту.

За матеріалами Департаменту АПР ОДА