25.03.2017 — 14:52

Мінсоцполітики та офіс ООН Жінки в Україні продовжуватимуть активну співпрацю у 2017 році

23 березня заступник Міністра соціальної політики Наталія Федорович зустрілася з головою офісу ООН Жінки в Україні Анастасією Дивинською з метою обговорення напрямів співпраці у 2017 році.

Наталія Федорович назвала основні пріоритети у сфері забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків, які потребують підтримки з боку структури ООН Жінки.

Серед них:

– посилення інституційної спроможності у сфері гендерної рівності в умовах децентралізації;

– удосконалення механізму протидії сексуальному насильству, особливо в зоні проведення АТО та на територіях, які не контролюються українськими органами влади;

– виконання Заключних рекомендацій Комітету з ліквідації дискримінації щодо жінок за результатами розгляду 8-ї періодичної доповіді України про ліквідацію всіх форм дискримінації щодо жінок;

– питання гендерно чутливої статистики;

– проведення аналізу українського законодавства щодо запровадження позитивних дій.

Заступник Міністра особливо наголосила на важливості раціонального та ефективного використання ресурсів міжнародної допомоги.

Зі свого боку, Анастасія Дивинська ознайомила із напрямами діяльності офісу ООН Жінки в Україні у 2017 році. Серед них, зокрема, – підтримка реалізації заходів Національного плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 „Жінки, мир, безпека” на період до 2020 року, діяльність у напрямку адаптації для України Цілей Сталого Розвитку ООН до 2030 року, підтримка заходів із виконання Заключних рекомендацій Комітету з ліквідації дискримінації щодо жінок за результатами розгляду 8-ї періодичної доповіді України про ліквідацію всіх форм дискримінації щодо жінок, застосування методології ґендерного бюджетування.

Також сторони обговорили хід реалізації проекту „Відновлення управління та сприяння примиренню в постраждалих від кризи громадах України”.

Джерело