29.06.2017 — 15:41

В Хмельницькому привітали кращих випускників закладів профтехосвіти

Сьогодні в обласні філармонії відбулося урочисте зібрання з нагоди завершення 2016/2017 навчального року у професійно-технічних закладах області. Привітати викладачів та кращих випускників завітали заступник голови облдержадміністрації Валерій Олійник, директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Олег Фасоля,  заступник керівника виконавчого апарату обласної ради Тетяна Зеленко.

Цього року у ПТНЗ області  професійну освіту здобули чотири тисячі п’ятсот дванадцять молодих громадян України.  З них 126 випускників  отримують дипломи з відзнакою та 9 випускників, які нагороджуються золотою та срібною медалями.

Вітаючи присутніх, Валерій Олійник перш за все висловив слова глибокої подяки педагоги, тим, хто свою віддану працю присвятив найдорожчому в житті – дітям. Посадовець наголосив, що саме їх  професіоналізм та майстерність, знання та самовідданість дали змогу учням професійно-технічних навчальних закладів області стати переможцями Всеукраїнських конкурсів фахової майстерності та гідно представити професійну освіту Хмельниччини на теренах України.

Валерій Цезарович відзначив здобутки кращих випускників, зокрема, учня Вищого професійного училища № 25 м. Хмельницького Ващука Юрія, який посів 2 місце на Всеукраїнському конкурсі фахової майстерності серед учнів ПТНЗ з професії «Електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування» та учениці державного навчального закладу «Подільський центр професійно-технічної освіти» Підвисоцької Сніжани, яка посіла 4 місце у Всеукраїнському конкурсі фахової майстерності серед учнів ПТНЗ з професії «Перукар».

“Бажаю вам знайти правильну стежку в житті, добра, щастя, миру, здоров’я, натхнення. Ми віримо в ваш розум, талант, здібності, в щасливе майбутнє. В добру життєву путь, шановні випускники!” – побажав заступник голови облдержадміністрації.

Також Валерій Олійник вручив Почесну грамоту облдержадміністрації директору ДНЗ “Хмельницький центр професійно-технічної освіти сфери послуг” Раїсі Карван за вагомий внесок у справу навчання і виховання учнівської молоді, багаторічну сумлінну працю в галузі освіти та високий професіоналізм.

Святковий настрій усім присутнім подарували виступи талановитих учнів ПТНЗ. До уваги глядачів представили танцювальні та вокальні номери, а також продемонстрували колекції одягу, розроблені у “Хмельницькому центрі професійно-технічної освіти сфери послуг”.