05.07.2017 — 15:48

Регбійний клуб «Буревісник» додому привіз кубок за третє місце

З 22-25 червня 2017 року у м. Клагенфурт (Австрія) пройшли Всесвітні юнацькі ігри (United World Games). Це неймовірне дійство зібрало 10 000 учасників із 32 країн світу.

Радість перемоги відчули і наші земляки – регбійний клуб «Буревісник», який у категорії U12 виборов бронзову нагороду та додому привіз кубок за третє місце. На шляху до перемоги Буревісник був безумовним лідером, виграючи всі ігри із значною перевагою над суперником. І лише у півфіналі поступився чеському регбійному клубу Mountfield Říčany 1 із рахунком в 15-30. Незважаючи на поразку у півфіналі, хлопці не втратили почуття боротьби, адже спорт не лише вміння перемагати, а й вміння гідно прийняти поразку. Та, зійшовшись пліч о пліч, знову ж таки, із чеськими гравцями РК Mountfield Říčany 2 не залишили останнім шансу перемогти Буревісник. На п’єдестал піднялись – Адамович Ярослав, Купратий Денис, Манаков Даніїл, Михайлюк Михайло, Михалець Дмитро, Пастижевський Ян, Польгун Артур, Приян Сергій, Олійник Юрій, Мельничук Максим та тренер Олександр Мігунов.

Вихованці Буревісника – Паньков Єгор, Демецький Олександр, Завгородній Олександр, Козак Костянтин та Шевчук Дмитро на UWG вибороли срібло, граючи у категорії U10 за збірну України, яка посіла другу сходинку у турнірній таблиці. При цьому, зупинити хлопців на полі не змогли навіть травмування. Жага до перемог та спортивний дух, втамовували біль та надихали на боротьбу.

Гравці РК Буревісник у двох вікових категоріях 2006-2007 р.н. та 2004-2005 р.н. пройшли відбіркові тури та вже у вересні будуть представляти Хмельниччину на Чемпіонаті України. Чекаємо від них гідної гри, бажаємо перемог і сподіваємось, що зірковий склад гравців Буревісника знову привезе кубок Чемпіонату України, й не один, до Хмельницького.