07.07.2017 — 16:33

Відбулось засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій  при облдержадміністрації

Сьогодні в м. Полонне під головуванням першого заступника голови облдержадміністрації Володимира Кальніченка за участю т.в.о. заступника голови облдержадміністрації Олега Гуменного, голови Полонської райдержадміністрації Віктора Солодкого та його заступників відбулось засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій при облдержадміністрації.

Також серед учасників засідання були присутні представники поліції, перший заступник голови Полонської міської ради ОТГ Олег Кулінський, голова Понінківської селищної ради ОТГ Григорій Матвіїв, генеральний директор ТОВ «Понінківська картонно-паперова фабрика-Україна» Сергій Коренєв,члени комісії, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, керівники установ  та організацій району.

На засіданні розглядалося питання стану виконання протокольного рішення спільного засідання Хмельницької та Житомирської регіональних комісій з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 9 червня 2017 року (протокол 6/7). 

За результатами засідання рекомендовано:

  1. Керівництву Полонської міської ради ОТГ:

– негайно провести експертизу проекту очисних споруд м.Полонне, та приступити до їх реконструкції;

–  дослідити наявність додаткових джерел забруднення р.Хомора, а саме – провести обстеження русла  річки на наявність викидів забруднюючих речовин, з приватних будинків;

– пришвидшити роботу з паспортизації існуючих сміттєзвалищ, розробити методику сортування твердих побутових відходів на території громади;

– вжити заходів щодо припинення забору поверхневих вод для споживачів та вивчити можливість щодо 100-відсоткового використання води для споживання артезіанських свердловин.

2. Головам Полонської міської, Понінківської селищної рад ОТГ, сільських рад:

–  вжити заходів щодо недопущення стихійної заготівлі лікарських рослин на території громад.

– провести повну паспортизацію водних об’єктів та гідроспоруд Полонського району;

3. Керівництву ТОВ «Понінківська картонно-паперова фабрика-Україна» пришвидшити роботу з реконструкції очисних споруд на підприємстві.