13.07.2017 — 17:26

Відбулася відеоконференція з  питань збирання врожаю ранніх зернових і зернобобових культур

13 липня під головуванням директора Департаменту землеробства та технічної політики в АПК Володимира Топчія відбулася відеоконференція з питань збирання врожаю ранніх зернових і зернобобових культур, стану посівів пізніх культур, реалізації часткового відшкодування вартості придбаної аграріями вітчизняної техніки.

У відеоконференції взяли участь директор Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Олег Омелянюк, заступник директора Департаменту Вадим Конончук, директор ХДСГДС НААН Віктор Молдован, директор ДУ «Держгрунтоохорони» Сергій Гула, представник Головного управління органу держпродспоживслужби Володимир Івасюк та інші згідно телеграми.

Із вступним словом виступив перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Максим Мартинюк, який наголосив на необхідності проведення комплексу збиральних робіт у стислі строки зважаючи на погодні умови та наявність зернозбиральної техніки.

З державною бюджетною програмою (часткова компенсація вартості сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва) ознайомив заступник директора Департаменту землеробства та технічної політики в АПК МАППУ Павло Гринько.

Заступник директора Укргідрометцентру Тетяна Адаменко розказала про прогноз погоди на період збирання ранніх зернових культур та метеорологічні умови для вегетації та формування урожаю пізніх культур.

Далі представники регіонів ознайомили присутніх з ходом збирання урожаю ранніх зернових культур та проблемами, які виникають в цей період.

Довідково:

Агроформування області розпочали комплекс збиральних робіт.  Всього до збирання підлягає 380 тис. га ранніх зернових і зернобобових культур. Станом на 12 липня 2017 року обмолочено 2,3 тис. га ранніх зернових культур. що становить 1 % до прогнозу. Намолочено 11,3 тис. тонн зерна при середній урожайності 50ц/га.

За матеріалами Департаменту АПР ОДА