17.07.2017 — 16:44

Наші земляки здобули нагороди на чемпіонаті України зі спортивного орієнтування

На свята в с. Спаська  Чернівецької області пройшов чемпіонат України зі спортивного орієнтування Рогейн 3 години. Це супермарафон в якому спортсмени за три години пробігають в лісі  20 – 25 км та відмічаються на  10 – 15 контрольних  пунктах. Ці змагання – третій етап Кубку України зі спортивного орієнтування Рогейн.

Команда Хмельницької області вдруге прийняла участь в цих змаганнях. В перший день пройшли особисті змагання в яких гарно виступили ветерани групи Ч – 65 Є.Опольський та О. Краюшин, які посіли друге та третє місця . Перше місце в цій групі посів А. Дудін з Києва.

Складна дистанція  проходила по Буковинським пагорбам в суху та теплу погоду, але за півгодини після фінішу пройшла злива з грозою, проте вона не зіпсувала гарного настрою перемоги. Сили які залишили на дистанції ми підтримали гарним медом з Петрівського ярмарку, який проходив цими днями в центрі Чернівців.  Другий день змагань – це командні змагання. Група з двох або трьох спортсменів проходять дистанцію разом, фініш по останньому. В командних перегонах взяли участь спортсмени з Молдови, Румунії, Іспанії. Змагання  перетворилися в міжнародні. В цьому виді добре виступив Безнасюк Роман. В парі з киянином Артемом Сидоренком він посів друге місце в групі Ч-20.

Взагалі команда Хмельницької області привезли вісім грамот та чотири медалі. Та головне, наші спортсмени привезли велике бажання пропагувати спортивне орієнтування як здоровий спосіб життя в нашій області.