04.07.2017 — 09:42

Перші результати щодо повноважень у сфері праці: омс доповнюються новими штатними одиницями, утворюються цілі відділи

Нині уже можна говорити про перші результати реалізації Постанови Кабінету Міністрів України від 26 квітня 2017 року № 295 «Деякі питання реалізації статті 259 Кодексу законів про працю України та статті 34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», відповідно до якої у штатному розписі кожної об’єднаної територіальної громади має з’явитися посада інспектора праці.

Так, сьогодні, набуло чинності рішення Полонської міської ради ОТГ,  яким затверджено структуру та передбачено посаду головного спеціаліста з питань додержання законодавства про працю.

Рішенням сесії Славутської міської ради доповнено «Відділ праці Управління соціального захисту населення» новою штатною одиницею – головним спеціалістом – інспектором праці.

У Волочиській міській раді ОТГ планується створити окремий структурний підрозділ – Відділ праці та зайнятості населення, до якого входитимуть два інспектори праці. На сьогодні розроблене примірне Положення про Відділ та Посадова інструкція інспектора праці.

У Чемеровецькій селищній раді оголошено конкурс на заміщення вакантної посади інспектора праці.

У Кам’янець-Подільській міській раді планується надати відповідні повноваження у сфері законодавства про працю Відділу соціально-трудових відносин Департаменту соціального захисту населення. Наразі вирішується чисельність інспекторів праці.

У Старокостянтиніській міській раді проводиться відповідна робота щодо включення до структури виконавчого комітету додаткових штатних одиниць – інспекторів праці.
Управлінням Держпраці у Хмельницькій області продовжується інформаційно-роз’яснювальна робота в даному напрямі.

За інформацією управління Держпраці у Хмельницькій області