04.08.2017 — 09:45

Обласна влада планує виділити 3 млн.грн. на ремонт гематологічного відділення

Обласна влада вже тривалий час переймається питанням забезпечення якісної і доступної медичної допомоги для дітей Хмельниччини відповідно до сучасних стандартів. Одна з найгостріших проблем  – відсутність належним чином обладнаної обласної дитячої лікарні. Приміщення, у якому на даний час розміщена ця установа, не відповідає вимогам часу і не дає змоги забезпечити комфортні умови перебування для стаціонарних хворих.

Чи не найболючішим є питання розміщення гематологічного відділення лікарні, маленькі пацієнти якого потребують особливих умов лікування. І хоча  з 2005 року умови перебування дітей з гематологічною патологією покращилися за рахунок відкриття окремого відділення, нагальною проблемою залишається профілактика септичних ускладнень внаслідок ослаблення імунітету у дітей з онкогематологічною патологією після проведеної агресивної поліхіміотерапії.

Щоб особисто ознайомитися із роботою відділення, 2 серпня до обласної дитячої лікарні завітав голова обласної державної адміністрації Олександр Корнійчук. Посадовець оглянув палати, де перебувають хворі, поспілкувався з медичним персоналом та батьками дітей, що лікуються у відділенні.

У Департаменті охорони здоров’я тривалий час шукали шляхи вирішення проблеми покращення умов для пацієнтів з онкогематологічними патологіями. За результатами неодноразових обговорень на даний час вирішено відділення гематології розташувати ізольовано з окремим входом, на території неврологічного відділення та виділити 2 додаткових палати.

У відділенні планується проведення капітального ремонту з облаштуванням всіх палат під бокси з душовими кабінами та окремими санвузлами, виділення окремих приміщень під маніпуляційну, їдальню та харчоблок для батьків онкохворих дітей.

Також після проведення ремонту на території відділення анестезіології та інтенсивної терапії буде обладнано бокс з можливістю лікування дітей з даною патологією методами високодозової поліхіміотерапії, яку призначатиме лікар-гематолог за наявності сертифікату на дозвіл проведення високодозової ПХТ, а виконуватимуть призначення молодші медичні спеціалісти після відповідної підготовки із застосування високодозової ПХТ.

Неврологічні ліжка будуть переведені на територію гематологічного та частину пульмонологічного відділень.

На сьогодні владою області розглядається питання про виділення коштів для проведення капітального ремонту відділень на суму 3 млн. грн.

“Будемо виносити питання про виділення коштів на найближчу сесію обласної ради. І дітям, і їх батькам  і так дуже важко боротися із хворобою.  Тому маємо зробити все від нас залежне , щоб покращити умови їх перебування  у цьому відділенні,”- зазначив Олександр Корнійчук.