17.08.2017 — 12:10

Обговорено шляхи врегулювання проблемних питань щодо оподаткування фермерських господарств

16 серпня з ініціативи Департаменту агропромислового розвитку, під головуванням директора Департаменту Олега Омелянюка відбулося засідання круглого столу з питань оплати фермерськими господарствами орендної плати за земельні ділянки, що були надані їм для ведення фермерського господарства.

У засіданні круглого столу взяли участь представники Асоціації фермерів та приватних землевласників Хмельницької області, Головного управління ДФС у Хмельницькій області, Головного територіального управління юстиції у Хмельницькій області та голова ради Територіального Відділення Всеукраїнської громадської організації «Асоціація платників податків України» у Хмельницькій області.

Учасники засідання від Асоціації фермерів та приватних землевласників Хмельницької області обговорили проблемні питання, які виникають у фермерських господарствах під час оплати орендної плати за земельні ділянки, що були надані їм для ведення фермерського господарства.

В свою чергу представники Головного управління ДФС у Хмельницькій області проінформували щодо порядку справляння орендної плати за землі державної та комунальної власності в межах чинного законодавства. Порядок реєстрації, перереєстрації прав власності та оренди земельних ділянок, внесення змін до договорів оренди роз’яснено представниками Головного територіального управління юстиції у Хмельницькій області.

Учасниками круглого столу напрацьовано можливі шляхи врегулювання проблемних питань щодо оподаткування фермерських господарств і прийнято рішення порушити клопотання щодо внесення змін до нормативно-правових актів, які регулюють земельні відносини та приведення їх у відповідність до Податкового кодексу України.

За інформацією Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації