17.08.2017 — 15:10

Олександр Корнійчук взяв участь у відкритті Кубку України з пожежно-прикладного спорту

17 серпня на базі спортивного комплексу Аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС України у Хмельницькій області відбулося урочисте відкриття Кубку України з пожежно-прикладного спорту, що присвячений 26-й річниці Незалежності України. Хмельницький уже втретє приймає змагання подібного високого рівня.

Для пожежно-прикладного спорту 2017 рік – ювілейний. Рятувальному спорту виповнюється 80-років. Варто зазначити, що збірна України, що захищала честь держави на міжнародній арені, не раз ставала призером чемпіонатів Європи і навіть світу. Не стануть винятком і нинішні змагання – команда-лідер вирушить на міжнародні змагання.

В урочистостях з нагоди відкриття взяв участь голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін, голова обласної державної адміністрації Олександр Корнійчук, голова обласної ради Михайло Загородний, керівництво міської влади, керівники силових структур, а також ветерани служби та працівники підрозділів ДСНС. Цього року за право називатися найсильнішими в пожежно-прикладному спорті боротимуться 17 команд з регіонів та вищих навчальних заклади структури ДСНС.  Усього 152 спортсмена-рятувальника.

Під час урочистого відкриття Головний рятувальник країни Микола Чечоткін відзначив високий рівень організації змагання і спортсменів. «Пожежно-прикладний спорт – це саме той вид спорту, що дозволяє регулярно підвищувати боєздатність бійців Служби порятунку України. Усі знання і уміння активно застосовуються під час ліквідації  надзвичайних ситуацій і подій», – наголосив Микола Олександрович. Окрім того, генерал-майор вручив спортсмену Дмитру Лютенко з Київщини звання майора служби цивільного захисту.

Після урочистостей розпочалися фінальні змагання з підйому штурмовою драбиною у вікно 4-го поверху навчальної башти. Цей вид змагань є найбільш видовищний. Після стартового пострілу спортсмени із «штурмовкою» в руках пробігають 32 метри до навчальної вежі і починають долати її, закріплюючи знаряддя за віконний отвір на кожному поверсі. Після запеклої боротьби найпрудкішим виявився Сергій Мазуренко з Черкаської області, срібло дісталося волинянину Олександру Андрійчуку, бронзу виборов теж представник з Волинської області Вадим Лучинський.

Змагання триватимуть протягом 17-18 серпня. Спортсмени змагатимуться ще у швидкості на 100-й смузі з перешкодами, вправності долати пожежну естафету та в бойовому розгортанні.

То ж побажаємо спортсменам здобути найкращих результатів, і нехай переможе найсильніший.