01.09.2017 — 16:45

В Теліжинцях відкрито меморіальну дошку Володимиру Дорошуку

Під час традиційного свята Першого Дзвоника на стіні Теліжинецької загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів Ізяславського району було відкрито меморіальну дошку Володимиру Дорошуку.

Володимир Дорошук – випускник Теліжинецької ЗОШ І-ІІ ст. загинув 16 березня 1985 року під час виконання військового обов’язку на землі Афганістану. Встановлення меморіальної дошки відбулося в рамках реалізації проекту Ізяславської   районної громадської організації учасників війни в Афганістані (воїнів-інтернаціоналістів) із увіковічнення пам’яті загиблих побратимів. На даний час за ініціативи та коштом організації відкрито меморіальні дошки загиблим уродженцям Ізяславського району в місті Ізяслав та селах Ліщана і Тернавка.

На меморіальний захід до Теліжинець завітали: заступник голови районної державної адміністрації Володимир Левченко, голова районної організації учасників війни в Афганістані (воїнів-інтернаціоналістів) Василь Тележинський із групою активістів організації, голова районної ради Організації ветеранів України Лідія Загоруй, Теліжинецький сільський голова Наталія Личик, учнівський та педагогічний колектив Теліжинецької ЗОШ І-ІІ ступенів, жителі села.

Після відкриття меморіальної дошки її освятив настоятель місцевого храму отець Віталій Олійник.

Звертаючись до учасників заходу голова районної організації учасників війни в Афганістані (воїнів-інтернаціоналістів) Василь Тележинський подякував громаді Теліжинець за можливість вшанувати пам’ять загиблого земляка. Також Василь Іванович вручив відзнаку «Волонтер Ізяславщини» групі учнів Теліжинецької ЗОШ І-ІІ ступенів. Крім того він вручив відзнаку громадської організації ветеранів війни в Афганістані (воїнів-інтернаціоналістів) жителю села Теліжинці Володимиру Притолюку.

Також перед присутніми виступила однокласниця Володимира Дорошука Надія Антонюк.

Присутні вшанували пам’ять Володимира Дорошука хвилиною мовчання та поклали до меморіальної дошки квіти.

За матеріалами Ізяславської РДА