02.10.2017 — 16:46

Керівники області зустрілись з Надзвичайним та Повноважним Послом Австрії в Україні Герміне Поппеллер

Сьогодні, 2 жовтня, з офіційним візитом на Хмельниччину завітали Надзвичайний та Повноважний Послом Австрії в Україні Герміне Поппеллер та Почесний консул Австрії в м.Чернівці Сергій Осадчук.

У ході перебування почесних гостей на теренах області відбулась зустріч з головою обласної державної адміністрації Олександром Корнійчуком, головою обласної ради Михайлом Загородним, керівниками окремих структурних підрозділів облдержадміністрації задля обговорення питань активізації співробітництва.

Оскільки пані Герміне Поппеллер вперше перебуває на Хмельниччині, Олександр Корнійчук надав коротку інформацію щодо історико-культурного, географічного, демографічного, економічного та аграрного сектору життєдіяльності області.

Варто відмітити, що в області реалізується прозора і відкрита інвестиційна політика, що сприяє інвесторам у реалізації перспективних інвестиційних проектів. В свою чергу, органи влади забезпечують основу для плідної і взаємовигідної співпраці, що сприяє успішному веденню бізнесу для підприємств з іноземним капіталом.

«На сьогоднішній день, на теренах Хмельниччини із залученням іноземного капіталу працює близько 200 суб’єктів господарювання, – зазначив Олександр Олександрович, – а обсяг прямих іноземних інвестицій становив понад 160 млн. доларів США.»

Важливим є й те, що в області працюють також підприємства, у які залучені австрійські інвестиції, та здійснюють свою діяльність в таких галузях як сільське господарство, транспорт та торгівля.

Надзвичайний та Повноважний послом Австрії в Україні представила присутнім Почесного консула Австрійської Республіки в м. Чернівці Сергія Осадчука та висловила надію на подальшу співпрацю органів влади з Почесним консулом.

Також присутні обговорили питання щодо можливості навчання молоді, підвищення її кваліфікації, участі у конкурсах, залучення експертів у галузі агротуризму, а головне – започаткування співпраці шляхом участі та представлення Хмельниччини на австрійських бізнес – форумах.