05.10.2017 — 16:28

Увага! Попередження про посилення швидкості вітру до критеріїв стихійного явища!

За даними Укргідрометцентру, 5 жовтня вдень у Рівненській, Волинській, Львівській, Тернопільській, Хмельницькій, Івано-Франківській, Чернівецькій та Закарпатській областях пориви вітру 17-22 м/с.

Ввечері 5 жовтня та вночі 6 жовтня у Волинській, Рівненській, Львівській, Хмельницькій, Івано-Франківській, Тернопільській, Чернівецькій та Закарпатській областях очікується посилення швидкості вітру до критеріїв стихійного явища 25-30 м/с.

Протягом 6 жовтня у Києві, Житомирській, Київській, Чернігівській, Сумській, Вінницькій, Черкаській, Кіровоградській, Полтавській та Дніпропетровській областях посилення швидкості вітру 19-24 м/с, у Одеській, Миколаївській, Херсонській, Запорізькій, Харківській, Луганській та Донецькій областях 15-20 м/с.

Управління з питань цивільного захисту населення облдержадміністрації закликає громадян бути обережними у зв’язку з ускладненням погодних умов!

Опинившись на вулиці в сильний вітер слід триматися якомога далі від рекламних щитів (і інших навісних конструкцій), ліній електропередачі, а також дерев.

У разі сильного вітру необхідно сховатися в найближчому будинку (це може бути магазин, бібліотека, торговий центр, під’їзд будинку, кінотеатр) або природному укритті до його стихання.

Слід особливо уважно стежити за тим, щоб не перебувати під великими деревами, особливо це стосується тополь і не паркувати під ними автотранспорт, тому що дерево може впасти або розламатися його гілки, які також можуть бути небезпечні при падінні.