12.10.2017 — 18:00

В. Кальніченко: Спільними зусиллями ми зможемо подолати таке явище, як випадки захоплення земель аграріїв чи збіжжя на теренах області

12 жовтня під головуванням першого заступника голови адміністрації Володимира Кальніченка відбулося засідання оперативного штабу зі сприяння реагуванню на випадки захоплення земель аграріїв чи збіжжя.

Участь у засіданні також взяли представники заявників (Староушицької селищної ради, жителів с.Колодіївка, Кам’янець-Подільського р-ну, ПАТ“Хмельницькрибгосп”), Регіонального відділення Фонду державного майна у Хмельницькій області.

Першочергово присутні заслухали представника прокуратури Хмельницької області та представника Головного управління Національної поліції у Хмельницькій області щодо стану захисту майнових прав власників і землекористувачів за заявами Староушицької селищної ради, Колодіївської сільської ради, Кам’янець-Подільського р-ну.

Як зазначили доповідачі, по даній справі відкрите кримінальне провадження та ведеться досудове розслідування.

Далі члени оперативного штабу розглянули заяву громадянина Крещенка М.Д. щодо можливості оформлення права власності на земельні ділянки, які розташовані на території Сахновецької сільської ради Старокостянтинівського району. В процесі обговорення даного питання заявнику було рекомендовано звернутися в центр безоплатної вторинної правової допомоги для подальшого розгляду справи.

Наступне питання стосувалося заяви ТОВ «Сатанов Аграр» щодо скасування  рішень про державну реєстрацію права оренди земельних ділянок за ТОВ «Агрохолдинг 2012». З даного питання доповіла заступник начальника Головного територіального управління юстиції з питань державної реєстрації – начальник управління державної реєстрації Світлана Лисюк. Також представник Головного управління Національної поліції зазначив, що наразі у справі порушене кримінальне провадження, проводяться слідчі дії та буде здійснена виїмка документів для надання відповідної правової оцінки.

На завершення присутні заслухали інформацію щодо розгляду заяв ПАТ “Хмельницькрибгосп” стосовно перешкоджання у здійсненні господарської діяльності та недопущення неправомірного заволодіння майном. Наразі по цій справі також проводиться досудове розслідування.

Підсумовуючи засідання, Володимир Кальніченко наголосив на необхідності тісної співпраці усіх учасників процесу, адже тільки спільними зусиллями можна подолати таке явище, як випадки захоплення земель аграріїв чи збіжжя на теренах області.