06.11.2017 — 08:57

Зубко запропонував ДАБі створити інтерактивне вікно для комунікації з бізнесом

Всі компанії-забудовники, які мають діючі ліцензії на будівництво об’єктів за класами наслідків СС2 і СС3 – не потребують їх подовження, ми їх зробили   безстроковими. Таким чином, ми прибрали корупційну складову в процедурах погодження і продовження ліцензій для будівельних компаній. Про це на зустрічі з представниками Європейської Бізнес Асоціації повідомив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

«Ще один важливий крок в дерегуляції будівельної галузі – це прийняття законів 1817 і 2020, що значно удосконалили містобудівну діяльність і поліпшили умови ведення будівельного бізнесу. Серед першочергових змін – скасування категорії складності об’єкту і перехід на клас наслідків, посилення відповідальності усіх учасників будівельного ринку, скасування вимоги щодо необхідності отримання вихідних даних та технічних умов від ДСНС тощо», – зазначив Геннадій Зубко.

За словами Віце-прем’єра, завдяки прийнятим законопроектам, розроблених Мінрегіоном, Україна підвищила позиції у рейтингу Світового банку «Doing Business-2018». «За загальним рейтингом країна піднялася з 80-го рядка на 76-й. А за індикатором «Отримання дозволу на будівництво» – із 140-позиції на 35-ту, на 105 пунктів», – зазначив він.

Також Геннадій Зубко наголосив на максимальному залученні громадськості і бізнесу до можливості спільної роботи для напрацювання в подальшому змін до законодавства в будівельній сфері. «З одного боку ми робимо кроки, які стосуються імплементації українського законодавства до європейського, з іншого – ми повинні враховувати і можливості наших будівельних компаній при переході до нових стандартів, введення єврокодів. Нам важлива спільна співпраця, яка б враховувала інтереси вітчизняних компаній, українці мають отримувати якісні будівлі і якісні будівельні матеріали. Тому, я пропоную ДАБі створити інтерактивне вікно для напрацювання змін та відстеження динаміки в містобудівному законодавстві за участі бізнесу і громадськості», – підкреслив урядовець.

Прес-служба Віце-прем’єр-міністра України