08.11.2017 — 17:29

Про ситуацію з вакцинами від грипу у Хмельницькій області станом на 3 листопада 2017 року

За інформацією головного епідеміолога Департаменту охорони здоров’я Хмельницької ОДА Олександра Мирного, станом на 3 листопада 2017 року медичні заклади деяких районів та міст Хмельниччини придбали вакцину проти грипу і щепили нею 168 осіб з групи ризику (за власні кошти було закуплено 71 доза та 97 доз – за кошти місцевих бдюджетів). Зокрема, мова йде про медичні заклади Деражнянського,Дунаєвецького, Городоцького,Чемеровецького, Шепетівського районів, а також міст Хмельницького та Нетішина. Медичні заклади решти районів замовили цю вакцину і активно продовжують щеплення груп ризику на поточному тижні. Так, Хмельницька обласна лікарня закупила 100 доз вакцини ВАКСІГРИП і найближчими днями проведуть щеплення медпрацівниківу тимчасовому медичному кабінеті для щеплень.

Олександр Борисович повідомив, що моніторинг кількості проведених щеплень проти грипу у лікувально-профілактичних закладах області проводять щотижнево. Далі ці дані передають до Департаменту охорони здоров’я.

Фахівець підкреслив, що активна закупівля вакцини проти грипу триває. Проте, вона не входить до Календаря обов’язкових щеплень, а тому не закупляється за кошти державного бюджету і не постачається централізовано. Тому купувати її громадяни та організації можуть за власні кошти або кошти місцевих бюджетів.

За повідомленням Олександра Мирного, наразі в Україні зареєстровані 4 вакцини проти грипу. У Хмельницькій області дотепер щеплювалися 2-ма –ДЖІ СІ ФЛЮ (виробництва Кореї) та ВАКСІГРИП (виробництва Франції).

Станом на 3 листопада, щеплення вакциною ДЖІ СІ ФЛЮ отримали 95 осіб, ВАКСІГРИП – 73 людини. Із 168 громадян, котрі вакцинувалися від грипу, 112 – це персонал медичних закладів;6 – працівники дошкільних, середніх та інших навчальних закладів, будинків дитини, будинків для осіб похилого віку;4 –працівники сфери послуг (торгівлі, транспорту, тощо);13 – персонал підприємств, установ та організацій;22 – діти до 17 років.

 

За інформацією Департаменту охорони здоров’я Хмельницької ОДА