09.11.2017 — 17:05

9 листопада – Всеукраїнський день працівників культури та аматорів народного мистецтва

Сьогодні в нашій державі відзначається Всеукраїнський день працівників культури та аматорів народного мистецтва. З вітаннями від облдержадміністрації  на урочисте засідання з цієї нагоди, яке відбулося в Хмельницькому обласному академічному музично-драматичному театрі ім. М.Старицького, завітав заступник голови-керівник апарату облдержадміністрації Юрій Бирка.

Як зазначив Юрій Ігорович, держава сьогодні працює над тим, щоб культура стала одним із центрів куди суспільство має спрямувати свої зусилля задля всебічного розвитку, а перспективи дуже цікаві.

Це і реальна підтримка талановитої особистості та творчих колективів, перетворення музеїв на відкритий універсальний простір, що є не тільки сховищами історичних, художніх артефактів, а вони мають стати діючими центрами культури і дозвілля, динамічними інституціями отримання інформації; перетворення бібліотек на нові інтелектуальні центри електронних носіїв з відкритим доступом.

Це підтримка українського кінематографу. В вівторок Верховною Радою прийняті ще два закони згідно з якими українському кіно дозволили не платити ПДВ і ввозити обладнання без мита.

Це прийняті закони про мовні квоти на телебаченні та радіо, що дали поштовх появі в ефірі великої кількості якісної україномовної продукції.

“Завдяки усім вам на території області реалізовуються стратегічні завдання державної політики по забезпеченню належних умов для діяльності існуючої мережі закладів культури, мистецьких колективів, збереженні культурної спадщини, сприянні інформатизації та інтеграції бібліотек області у світовий інформаційний простір, розвитку фестивального руху та дитячої творчості,” – підкреслив посадовець.

Юрій Ігорович подякував працівникам культури за самовіддану працю і незгасиму любов до прекрасного, побажав подальших звершень, натхнення, нових креативних ідей та вручив відзнаки Міністерства культури України та облдержадміністрації.

В свою чергу, подільські митці в черговий раз продемонстрували свої розмаїті таланти у концертній програмі, подарувавши всім справжній святковий настрій.