23.11.2017 — 17:51

І.Дунаєвська: При розробленні проектів на нове будівництво та реконструкцію існуючих, питання доступності осіб з інвалідністю повинно бути пріоритетним

23 листопада 2017 року відбулось чергове засідання архітектурно-містобудівної ради відділу містобудування та архітектури облдержадміністрації під головуванням головного архітектора області Дунаєвської І.М.

На порядок денний винесено розгляд матеріалів генеральних планів та планів зонування території для 3-х сільських населених пунктів Сахнівці, Влашанівка, Кропивна Сахновецької сільської ради Ізяславського району Хмельницької області.

Розробник даної містобудівної документації ДП Український НДІ проектування міст «Діпромісто» ім. Ю.М.Білоконя (Рівненська філія), головний архітектор проекту Розора М.Г. , доповідачі фахівці – архітектори Юрчевська І. та Кісь Т.

Активну участь у роботі засідання архітектурно-містобудівної ради брали: голова Сахновецької сільської ради Власюк Світлана Юріївна, завідувач сектору містобудування та архітектури та будівництва Ізяславської райдержадміністрації Франков С.І.

Члени архітектурно-містобудівної ради одноголосно схвалили дану містобудівну документацію та рекомендували до затвердження відповідно до законодавства при умові розроблення розділу інженерно-технічних заходів цивільного захисту (цивільної оборони) на мирний та особливий період.

Головний архітектор області проінформувала, що Мінрегіоном ініційовано внесення змін до 27-ми державних будівельних норм щодо забезпечення доступності осіб з інвалідністю та інших мало мобільних груп населення до закладів охорони здоров’я, освіти,  приміщень міських та сільських рад, об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури. При розробленні проектів на нове будівництво та реконструкцію існуючих, питання доступності осіб з інвалідністю повинно бути пріоритетним.

 

За матеріалами відділу містобудування та архітектури облдержадміністрації