06.12.2017 — 10:47

Сьогодні в Україні відзначається День Збройних Сил

Напередодні свята в обласній філармонії відбулися урочистості, присвячені Дню Збройних Сил України. Привітати військовослужбовців прийшли голова облдержадміністрації Олександр Корнійчук, голова обласної ради Михайло Загородний, міський голова Олександр Симчишин, керівники правоохоронних органів, силових структур, територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади в області.

Цьогоріч відзначається 26-та річниця з дня створення Збройних Сил України. Незважаючи на досить невелику офіційну історію українського війська, справжній вік Української армії сягає кількох століть. Споконвіку на наших військових покладалась священна місія – боронити рідну землю, забезпечувати мирне життя свого народу. Історія Української держави і її Збройних Сил свідчить про те, що вони з честю виконують її.

Сьогодні солдати та офіцери Збройних Сил України, гідно продовжуючи традиції своїх дідів і батьків, героїчно захищають свою Батьківщину зі зброєю в руках на Сході країни. Особливих слів подяки заслуговують ветерани війни та військової служби, які поряд з молодими воїнами боронять нашу Вітчизну від підступного ворога.

Як зазначив Олександр Корнійчук у вітальному слові, це, насамперед, свято на честь тих, хто нині захищає територію нашої країни від ворогів, піклується про безпеку та зміцнення обороноздатності Української держави, свято хоробрих військовослужбовців, завдяки незламному духу яких наша країна залишається суверенною незалежною державою.

“Жителі Хмельниччини довіряють та гордяться вами – своїми військовим, адже ви забезпечуєте надійну оборону, недоторканність та територіальну цілісність Вітчизни, і за це вам велика подяка. Я вірю у те, що українська армія стане національною гордістю, гарантом стабільності та безпеки України,” – зазначив посадовець.

Олександр Олександрович побажав військовикам мирного неба, незламної волі в подоланні труднощів військового буття, надійного родинного тилу, здоров’я, звершення всіх мрій і побажань та вручив відзнаки облдержадміністрації.