12.12.2017 — 12:32

В облдержадміністрації відбулася зустріч із представниками литовської компанії UAB LITHUTEC

11 грудня в облдержадміністрації відбулася робоча зустріч  з представниками керівництва литовської виробничої компанії UAB LITHUTEC (м. Клайпеда). Участь в заході взяли т.в.о. заступника голови облдержадміністрації Олег Гуменний, представники Департаменту економічного розвитку, промисловості та інфраструктури, управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації, Хмельницької торгово-промислової палати.

Комерційний директор UAB LITHUTEC Торсен Штокер та директор з виробництва компанії Ксенія Маліненко розповіли учасникам зустрічі про плани розвитку бізнесу на території Хмельниччини. Зокрема, було зазначено, що для початку керівництво компанії планує відкрити порівняно невелике виробництво кабельно-провідникової продукції для автомобільної промисловості. Передбачається, що штат працівників складатиметься із 20 чоловік, 5 працівників мають пройти відповідне навчання у Литві. Як зауважив Торстен Штокер, це лише початковий етап, надалі планується розвиток і розширення виробництва.

Олег Гуменний запевнив іноземних гостей у всебічній підтримці з боку облдержадміністрації та наголосив, що співпраця з іноземними інвесторами – це один із пріоритетів роботи обласної влади, адже вона дозволяє не лише залучити кошти у розвиток краю, а й створити додаткові робочі місця для мешканців області.

Також сторони обговорили практичні аспекти відкриття підприємства в області, зокрема, щодо наявності кваліфікованих кадрів та виробничих приміщень, оподаткування підприємства, рівня заробітної плати та страхування працівників, тощо.

На завершення зустрічі Олег Гуменний подякував литовським гостям за увагу до нашого краю та висловив надію, що співпраця буде плідною і успішною.