14.12.2017 — 16:04

Молодь Хмельниччини реалізує гасло Стіва Джобса: «Думай по-новому, думай по іншому»

12 грудня 2017 року у Хмельницькому обласному центрі науково-технічної творчості учнівської молоді було проведено обласний  конкурс-захист науково-дослідницьких, винахідницьких та раціоналізаторських розробок.

39 учасників (16 команд) презентували 37 робіт із 6 районів, 4 міст та 4 об’єднаних територіальних громад.

Конкурсанти демонстрували свій досвід у 6 номінаціях: матеріалознавство та технологічні процеси, електроніка та приладобудування, транспортні системи та обладнання, інформаційні та комунікаційні технології, екологічно безпечні технології та ресурсозбереження, науково-дослідницька, експериментальна та конструкторська діяльність.

З вітальним словом звернувся директор Хмельницького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді  Григорій Гончарук, який наголосив на творчих здобутках талановитої творчої молоді  та побажав втілення у життя усіх технічних ідей.

Журівську колегію очолив доцент Хмельницького національного університету, доктор технічних наук Віталій Любчик. Оцінювали ідеї, досягнення та практичні вміння голова Хмельницької обласної ради винахідників та раціоналізаторів, заступник голови журі Клавдія Романюк, доцент Хмельницького національного університету, кандидат технічних наук Сергій Горященко, методист відділу науково-технічної творчості Хмельницького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді Вікторія Гонтар.

Учасники не лише демонстрували винаходи, а й отримали рекомендації щодо удосконалення робіт від членів журі, які мають багаторічний досвід роботи з учнівськими науково-дослідницькими роботами. Журівська колегія відмітила, що спостерігається позитивна динаміка розвитку науково-технічного напряму серед юних винахідників Хмельниччини.

За результатами проведення І місце посіла команда Кам’янець-Подільського Центру дитячої та юнацької творчості, ІІ місце – Шепетівський міський центр науково-технічної творчості учнівської молоді та ІІІ місце – команда Старокостянтинівської міської станції юних техніків.