15.12.2017 — 16:42

Волонтерство як важлива складова діяльності лідерів розглянули на семінарі-практикумі координаторів учнівського самоврядування

14 грудня на базі Хмельницького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді було проведено обласний семінар-практикум для координаторів лідерів учнівського самоврядування на тему: «Волонтерська діяльність, як основна складова національно-патріотичного виховання учнівського самоврядування у сучасних реаліях».

Відкрив семінар-практикум Григорій Гончарук, заслужений працівник освіти України, директор Хмельницького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді, наголосивши на важливості та актуальності теми заходу, адже волонтери відіграють важливу роль у житті суспільства.

Після широкого розголосу та поширення у соціальних мережах різноманітних ігор, які доводять підлітків до самогубства, Людмила Гундерук, кандидат психологічних наук, доцент, практичний психолог Хмельницького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді з метою запобігання нещасних випадків серед школярів провела бесіду із координаторами на тему: «Підлітки і групи смерті: боротися чи зрозуміти і допомогти».

Наталія Чопа, методист Городоцького будинку дитячої творчості та Гриб Анастасія, президент Городоцької  районної ради старшокласників розповіли усім присутнім про волонтерство лідерів учнівського самоврядування.

Лідери Городоччини та їх наставники показали, що волонтерською діяльністю займаються у кожній школі та приділяють цьому неабияку увагу. Волонтерські проекти є важливою складовою діяльності учнівського самоврядування.

Цікавою та пізнавальною виявилась екскурсія до Філії Національної телерадіокомпанії України Хмельницької регіональної дирекції «Поділля-центр». Учасники заходу мали можливість ознайомитись із радіо- та телестудіями, де щодня транслюються інформаційні програми «Подільська панорама», «Новини», «Ранок на Поділлі», а також з секретами роботи операторів, телеведучих та  режисерів монтажу.

Обмінюючись думками, учасники висловили свої враження щодо важливості проведеного заходу. На завершення Наталя Жолобок, заслужений працівник освіти України, заступник директора з навчальної роботи Хмельницького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді, вручила усім координаторам учнівського самоврядування сертифікати про проходження підготовки під час обласного семінару-практикуму.