17.01.2018 — 12:41

З 22 по 27 січня відбудеться низка заходів, присвячених Дню вшанування пам’яті Героїв Крут

З 22 по 27 січня 2018 року в Хмельницькому обласному художньому музеї до Дня пам’яті героїв Крут для дітей ЗОШ м. Хмельницького відбудуться мистецькі уроки «Народні герої України».

Науковими співробітниками Хмельницького обласного краєзнавчого музею підготовлено та буде прочитано цикл лекцій «На Аскольдовій могилі України цвіт».

У Хмельницькій обласній універсальній науковій бібліотеці заплановано проведення  уроку пам’яті «Вічна слава безсмертю хоробрих, які кличуть на подих живих!».

У Хмельницькій обласній бібліотеці для дітей імені Т.Г. Шевченка відбудеться цикл заходів:

– патріотичний квест «Пам’яті героїв Крут» (спільно з Товариством збереження історії України «Січ»);

– відкриття книжкової виставки;

– відеорепортаж «Бій під Крутами: 100 років пам’яті».

У Хмельницькому обласному краєзнавчому музеї для учнів колегіуму ім. В.Козубняка буде проведено тематичний вечір «Згадаймо юність, що згоріла в Крутах».

У Хмельницькій обласній бібліотеці для юнацтва в рамках обласної молодіжної ювілейної вахти пам’яті «Пам’яті героїв Крут» відбудеться цикл патріотичних діалогів «Крути: бій за майбутнє» та відкриття книжкової виставки «Вічно молоді Герої Крут».

В Хмельницькому  музичному  коледжі  імені В.І.Заремби та  Кам’янець-Подільському коледжі культури і мистецтв відбудуться виховні години та години історичної пам’яті «Крути – героїзм і трагедія».

В обласному літературно-меморіальному музей М.Островського буде проведено кінолекторії «Крути – подвиг чи трагедії”.

Обласною фірмою «Кіновідеопрокат» в кінотеатрі «Планета» в рамках  проведення заходу до Дня  пам’яті  героїв  під  Крутами буде здійснено безкоштовний показ документального фільму.