17.01.2018 — 15:25

Директор Хмельницького обласного центру зайнятості з робочим візитом побував в Волочиській об’єднаній територіальній громаді

Директор Хмельницького обласного центру зайнятості Сергій Черешня, під час робочої поїздки у Волочиський район, зустрівся з головою Волочиської райдержадміністрації Володимиром Сергійчуком та головою Волочиської об’єднаної територіальної громади Костянтином Черниченко.

В ході зустрічі було обговорено низку питань щодо економічного розвитку об’єднаної територіальної громади, ролі служби зайнятості та шляхів співпраці з ОТГ. Сергій Черешня розповів про аспекти реформування Державної служби зайнятості зазначивши, що головною метою змін є підвищення якості обслуговування клієнтів та запровадження новітніх технологій надання послуг шукачам роботи та роботодавцям. Говорив про важливість співпраці служби зайнятості з територіальними громадами, напрямки співпраці та шляхи досягнення максимальної користі для громади та її мешканців. «Служба зайнятості – сервісна установа, яка виконує вкрай важливу соціальну функцію, допомагаючи людям» – сказав Директор Хмельницького обласного центру зайнятості.

Також посадовці побували на Волочиській швейній фабриці ТОВ «Т-Стиль», де спілкувалися з представниками підприємства, обговоривши питання щодо працевлаштування безробітних за професією швачка.

До відома:

Волочиський районний центр зайнятості активно співпрацює з новоутвореною ОТГ у вирішенні питань зайнятості населення.

Волочиська ОТГ утворена у серпні 2015 року, в рамках адміністративно-територіальної реформи 2015 року.

У 2017 році за сприяння Волочиського районного центру зайнятості працевлаштовано 45 осіб, у тому числі, 15 осіб після проходження профнавчання, за посадами: водій автотранспортних засобів (категорія – С), тракторист-машиніст с/г виробництва (категорія – А).

Протягом 2017 року організовано громадські роботи по благоустрою території населених пунктів, кладовищ, упорядкування об’єктів соціальної сфери, місць поховання осіб, які загинули у боротьбі за свободу і незалежність України. До таких робіт було залучено 17 безробітних – членів громади.

У грудні 2017 року районним центром зайнятості укладено угоду про співпрацю з Волочиською ОТГ на 2018 рік.

Відділ організаційно-інформаційної роботи та архівної справи ОЦЗ