03.04.2018 — 10:38

Цілеспрямована підготовка та самовіддача спортсменів – гарантія високі результати

Добіг кінця за вкрай несприятливих погодних умов перший у цьому році зимовий чемпіонат України з велоспорту маунтенбайк. Від спортсменів знадобилися неабиякі фізичні та моральні зусилля для подолання дистанцій під постійним проливним дощем та на розмитих гірських трасах, прокладених у лісі масиву Шахти біля Ужгорода. Цьогоріч до Закарпаття прибула найбільша кількість команд для боротьби за медалі.

Наша область була представлена спортсменами Хмельницької обласної школи вищої спортивної майстерності та Хмельницької обласної дитячо-юнацької спортивної школи, всього десятеро чоловік. Всі без винятку члени збірної команди області вибороли медалі, а найкраща, Вікторія Пархомюк – на всіх трьох дистанціях.

У перший день в індивідуальній гонці на час трьом нашим спортсменам вдалося посісти призові місця. Дмитро Тітаренко у категорії “чоловіки” став другим.  Вікторія Пархомюк також була другою, але серед юніорок, а найшвидшою серед молодших дівчат стала Христина Ганжук. У командному заліку дівчата – треті, молодші дівчата – перші.

Наступного дня спортсмени вже змагалися в командній парній гонці. Серед жінок, Ірина Слободян разом з Вікторією Пархомюк поступилися лише парі на чолі з чемпіонкою Європи 2016-го року з Харкова, в результаті посіли друге місце. Юлія Калинюк та Наталія Свистунова серед дівчат показали третій час та завоювали бронзові медалі. Максимум від можливого взяли наші молодші дівчата, Ганжук Христина з Сафронюк Наталією та Калинюк Марина з Шпичко Зоряною посіли перше та друге місце відповідно.

В перший день квітня, як і в попередні дні – під рясним дощем, учасникам довелося виборювати медалі чемпіонату у індивідуальній гонці крос-кантрі на короткому колі. Збірній команді області вдалося завоювати медалі у всіх п’яти вікостатевих групах, в яких вона була представлена. Золото серед чоловіків у Дмитра Тітаренка, золото серед юніорок у Вікторії Пархомюк, бронзові медалі: Ірина Слободян – серед жінок, Наталія Свистунова – серед дівчат, Наталія Сафронюк – серед молодших дівчат. Серед команд дівчат наші – другі, серед молодших дівчат – знову перші.

Вже у середу в Ужгороді почнеться друга частина зимового чемпіонату України. Визначатимуть найсильніших у естафетній командній гонці, індивідуальній гонці в гору та олімпійському крос-кантрі.

Вітаємо наших спортсменів та бажаємо подальших здобутків та високих нагород!

За інформацією Федерації велосипедного спорту Хмельницької області