15.05.2018 — 15:12

Голова адміністрації відзначив високий потенціал суб’єктів господарювання Ізяславщини

В рамках робочого візиту до Ізяславського району голова обласної державної адміністрації Олександр Корнійчук ознайомився із роботою ряду суб’єктів господарювання Ізяславщини.

Так, очільник області оглянув виробничі потужності товариства з обмеженою відповідальністю «ЮКРЕЙНІАН БІ», що розташоване у місті Ізяслав.

Заступник директора Валентин Паньковський розповів, що підприємство було створено у 2014 році, і основний асортимент його продукції  становить мед натуральний бджолиний та пилок. Продукція підприємства  на даний час експортується до країн Європейського Союзу та Сполучених Штатів Америки. У 2017 році було реалізовано 8 363 тонни готової продукції на загальну суму 444 млн.грн.

Також Валентин Станіславович зазначив, що у перспективі заплановано створення замкнутого циклу виробництва органічної бджолопродукції. Також є прагнення організувати виробництво вуликів і створення органічних пасік, виробництво біовощини, запровадження у виробництві енергоефективних технологій, виготовлення косметичних, кондитерських виробів та напоїв на основі бджолопродукції.

В продовження візиту, Олександр Корнійчук відвідав ТОВ «Компанія УКРЕЛІТАГРО», де ознайомився з роботою підприємства, що займається переробкою насіння штирійського олійного гарбуза.

Керівник підприємства Володимир Корнійчук проінформував, що  вирощуванням гарбузів товариство займається із 2014 року. У 2017 році посівна площа під дану культуру становила 1171 гектар, валовий збір насіння станови 1523 тонни при врожайності 39,4 центнера з одного гектара. У 2016 році було закуплено обладнання для первинної переробки насіння вирощених гарбузів. «На сьогодні господарство має спеціальну техніку для збирання, обладнання для його промивання, сушіння та зберігання», – наголосив Володимир Костянтинович. Також він зазначив, що практично все обладнання було закуплено у вітчизняних виробників.

У ході спілкування, голова облдержадміністрації Олександр Корнійчук відмітив, що Ізяславщина має високий потенціал господарників,  які є яскравим прикладом для наслідування.