31.05.2018 — 17:07

Державні інспектори Хмельниччини провели 310 перевірок дотримання вимог земельного законодавства

У продовж січня-травня 2018 року фахівцями Головного управління Держгеокадастру в Хмельницькій області проведено 310 перевірок дотримання вимог земельного законодавства. За результатами здійснених заходів на території Хмельницької області виявлено 158 порушень вимог земельного законодавства.

З метою вжиття заходів інспекторського впливу для усунення виявлених порушень державними інспекторами Хмельниччини складено 85 протоколів про адміністративні правопорушення. Порушникам вручено 100 приписів про усунення порушень, винесено 79 постанов про накладення адміністративного стягнення у вигляді штрафів на загальну суму 20 757 гривень. Також нараховано шкоду, заподіяну внаслідок самовільного зайняття земельних ділянок, використання земельних ділянок не за цільовим призначенням, зняття ґрунтового покриву (родючого шару ґрунту) без спеціального дозволу на загальну суму 1 672 543,12 гривень.

Державними інспекторами Хмельниччини проводиться робота по відшкодуванню шкоди, завданої державі внаслідок вчинення порушень земельного законодавства. Наразі порушниками сплачено у добровільному порядку 1 182 766,15 гривень.

Крім того, до органів виконавчої влади та місцевого самоврядування Хмельницького регіону направлено 15 клопотань про надання документів, матеріалів та іншої інформації, необхідних для здійснення державного нагляду (контролю) за використанням та охороною земель. До правоохоронних органів направлено 5 матеріалів.

Разом з тим, упродовж січня-травня 2018 року державними інспекторами Головного управління Держгеокадастру у Хмельницькій області розглянуто 235 звернень громадян та юридичних осіб та 78 звернень органів прокуратури та інших правоохоронних органів.