22.06.2018 — 14:01

Служити державі – це служити народу України! – Вадим Лозовий

День державної служби України – це свято всіх державних службовців нашої держави, яке щорічно відзначається 23 червня. Воно було встановлене в 2003 році Президентом України не випадково. Саме в цей день відзначається День державної служби Організації Об’єднаних націй (ООН). Перший Закон України “Про державну службу” був прийнятий в 1993 році, другий –  у 2016 році, саме він дав старт реформуванню державної служби.

На сьогодні в Хмельницькій області працюють 4425 державних службовців: з них 372 – в облдержадміністрації,  1617 – в райдержадміністраціях, 2436 – у територіальних органах центральних органів виконавчої влади.

Сьогодні в облдержадміністрації відбулися урочистості, приурочені до 100-річчя запровадження державної служби України та Дня державної служби України.  Державні службовці, ветерани державної служби приймали вітання від голови облдержадміністрації Вадима Лозового, заступника керівника виконавчого апарату обласної ради Тетяни Зеленко, голови Федерації профспілок області Геннадія Харьковського.

Розпочинаючи урочистості, Вадим Лозовий зачитав присутнім вітання Президента України Петра Порошенка з нагоди Дня державної служби України.

Від себе голова облдержадміністрації додав: “Служити державі – це служити народу України, служити людям і роботи це потужно, щиро, відкрито і відверто, для того щоб люди розуміли, що влада на місцях є, і вона працює. Тому сьогодні ми маємо своєю роботою змінювати ставлення людей до влади. Розумію, що це нелегкий шлях, але ми маємо пройти його гідно! Влада має бути відкритою, ефективною та прозорою!”

Вадим Миколайович побажав усім наснаги, миру, добра, особистого щастя, добробуту, успіхів в роботі на благо Хмельниччини та всієї України. Також він висловив щиру вдячність присутнім у залі ветеранам державної служби. На завершення голова вручив відзнаки облдержадміністрації, а також нагороди переможцям обласного етапу Всеукраїнського конкурсу “Кращий державний службовець”.