09.08.2018 — 19:43

В.Лозовий: “Доїзд до соціально важливих об’єктів маємо забезпечити в першу чергу”

Сьогодні в облдержадміністрації відбулося чергове засідання комплексної робочої групи з питань визначення автомобільних доріг загального користування місцевого значення Хмельницької області, які першочергово потребують ремонту. Провів засідання голова облдержадміністрації Вадим Лозовий.

Свої пропозиції щодо переліку доріг, які мають бути відремонтовані в першу чергу, надали представники 10 районів області: Білогірського, Волочиського, Дунаєвецького, Ізяславського, Кам’янець-Подільського, Летичівського, Славутського, Старосинявського, Хмельницького та Шепетівського.

Як і раніше, під час оцінки представлених пропозицій враховувалося декілька факторів. Зокрема, Вадим Лозовий неодноразово наголошував, що першочергово мають обиратися саме ті автошляхи, що забезпечать доступ мешканців до соціально важливих об’єктів: шкіл, лікарень, амбулаторій тощо. Також враховувалася системність робіт, тобто у пріоритеті ті дороги, на яких вже були відремонтовані певні ділянки, в результаті чого буде забезпечено завершення основної частини необхідних ремонтних робіт. Окрім того, перелік мав бути погоджений депутатами, представниками ОТГ, райдержадміністраціями.

За результатами заслуховувань та після обговорення поданих пропозицій щодо ремонту, члени робочої групи шляхом голосування вирішували, чи затвердити їх, чи направити на доопрацювання. Загалом на розгляд було подано такі пропозиції:

Чи не найбільш гарячу суперечку на засіданні викликали пропозиції щодо ремонту доріг на Старосинявщині, бо представники Статросинявської ОТГ ніяк не могли дійти згоди із представниками райдержадміністрації щодо ділянок доріг, які потребують першочергового ремонту. Зокрема, враховуючи всі перераховані вище вимоги, обсяг коштів, що передбачено на 2019 рік для Старосинявського району, а також висновки комісійних обстежень із залученням фахівців, керівництво РДА обрало дві ділянки доріг місцевого значення протяжністю 7,5 км: О231503 Стара Синява – Дубове км 8+700 – км 12+200 та О231505 Адампіль – Харківці км 4+160 – км 8+160.

Представники ОТГ не змогли чітко визначитися з об’єктами і подали цілий список доріг, які на їх думку, потрібно відновлювати, загальною протяжністю близько 28 км, аргументуючи вибір тим, що окремі сільгосппідприємства готові на умовах співфінансування також долучитися до виконання ремонтних робіт. Члени комісії уважно заслухали обидві сторони та вирішили, що керівники району та ОТГ мають ще раз спробувати домовитися та все ж узгодити свої пропозиції. В іншому випадку на наступному засіданні робоча група прийматиме рішення на свій розсуд.

Окрім переліку об’єктів Старосинявщини, учасники засідання також повернули на доопрацювання переліки Волочиського та Летичівського району, оскільки в окремих членів робочої групи були певні зауваження щодо них. До їх розгляду повернуться на наступному засіданні.