21.09.2018 — 10:27

Фахівців фінансових органів райдержадміністрацій навчають правильно складати проекти бюджетів

Починаючи з 2017 року, обласний бюджет, районні бюджети та бюджети міст обласного значення і об’єднаних територіальних громад відповідно до бюджетного законодавства складають у програмно-цільовому методі.

Відповідно до вимог Бюджетного кодексу України з 1 січня 2019 року сільські та селищні ради, які на даний час ще не увійшли до складу об’єднаних територіальних громад, також мають складати проекти своїх бюджетів у програмно-цільовому методі.

З цією метою Міністерством фінансів України за підтримки Європейського Союзу реалізується проект технічної допомоги «ЄС для підсилення державних фінансових систем місцевих бюджетів».

Експертом Проекту за участю представників Департаменту фінансів облдержадміністрації 20-21 вересня 2018 року в приміщені обласного центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних під відомств, установ і організацій проводиться тренінг для фахівців фінансових органів райдержадміністрацій.

Фахівцями фінансових органів районів, які пройдуть навчання, протягом вересня-першої половини листопада 2018 року будуть проводитись тренінги для представників місцевих рад, які з 1 січня 2019 року вперше застосовуватимуть програмно-цільовий метод в бюджетному процесі.

За інформацією Департаменту фінансів облдержадміністрації