04.10.2018 — 18:55

Сьогодні розпочав роботу Перший Всеукраїнський молодіжний форум НАТО

4 жовтня в Києві розпочався Перший Всеукраїнський молодіжний форум НАТО.

З вітальними словами до учасників форуму звернулися Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе, Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов і директор Центру інформації та документації НАТО Барбора Маронкова.

Іванна Климпуш-Цинцадзе розповіла, зокрема, про конкретні кроки, які наразі здійснюються  для вступу і до НАТО, і до Європейського Союзу.

“Такі молоді люди, які небайдужі, зацікавлені та готові зробити додаткові зусилля, щоб отримати глибші знання,  будуть тими провідниками роз’яснення і продовжувачами знищування міфів щодо НАТО, які ще, на жаль, є  в нашому суспільстві”, – наголосила  Віце-прем’єр-міністр.

Ігор Жданов підтримав думку Іванни Климпуш-Цинцадзе, що фактично сьогодні Україна де-факто виконує функції члена країни НАТО: оскільки захищає інші країни від збройної агресії Російської Федерації. Адже ця агресія не лише проти України, а й Польщі, Балтії тощо.

Міністр звернув увагу на значення Всеукраїнського форму. “Важливо, що ми сьогодні створюємо такий майданчик, таку платформу для обміну думками, досвідом і взаємодії з Альянсом”, – зазначив урядовець.

“Маємо серйозну підтримку серед молоді. Українські дівчата та юнаки — патріотичні, інтелектуальні, проєвропейські та орієнтовані на співпрацю з НАТО”, – наголосив Ігор Жданов. Він навів дані соціологічного дослідження, відповідно до якого 72%  опитаних молодих людей виступають за вступ України до ЄС і 56% підтримують вступ України до НАТО.

Окрім іншого, очільник Міністерства акцентував на важливості систематичної роз’яснювальної роботи, надання базових знань: НАТО – це не просто організація, створена задля захисту своїх інтересів, це, насамперед, організація якій притаманні демократичні цінності. А саме: демократія, верховенство права, свобода слова, соціально орієнтована економіка тощо.

Згадав Міністр і тих юнаків і дівчат, які ціною власного життя відкрили шлях до європейської інтеграції, та закликав упевнено дивитися у майбутнє.

Організаторами форуму виступили Міністерство молоді та спорту, Центр інформації та документації НАТО в Україні, Київський молодіжний центр, департамент молоді та спорту КМДА, а також громадські організації “Центр розвитку і демократії”, “Школа Медіа-Патріотів”, “Спільна перемога” та інші.