06.12.2018 — 13:49

Управління Держпраці: робота з децентралізації владних повноважень у сфері законодавства про працю триває

Начальник Управління Держпраці у Хмельницькій області Олексій Глушаков продовжує зустрічі з керівниками об’єднаних територіальних громад, міських рад щодо реалізації повноважень у сфері законодавства про працю. Вчора така зустріч відбулася з представниками Білогірської селищної ради.

Основне питання зустрічей – обговорення реалізації Постанови Кабінету Міністрів України від 26 квітня 2017 року № 295 «Деякі питання реалізації статті 259 Кодексу законів про працю України та статті 34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні». Відповідно до якої у штатному розписі кожної об’єднаної територіальної громади, міської ради має з’явитися посада інспектора праці.

В рамках робочого візиту на Білогірщину, начальник Управління Держпраці обговорив з керівництвом селищної ради та районної державної адміністрації шляхи співпраці щодо виявлення фактів незадекларованої праці та «тіньової» зайнятості населення на підприємствах, установах і організаціях, що перебувають у їх функціональному підпорядкуванні.

Олексій Глушаков проаналізував ситуацію із «тіньовою» зайнятістю в районі та звернув увагу на те, що лише за один день в Білогір’ї під час здійснення раптових відвідувань, без попереднього повідомлення роботодавців виявлено 10 неналежно оформлених працівників. Посадовець закликав керівництво районну долучитися до акції «Повідом про незадекларовану акцію», яка сьогодні триває на Хмельниччині. Додавши, що тільки спільна активна щоденна та скоординована робота буде сприяти виявленню значно більшої кількості фактів незадекларованої праці.

Держпраці нагадує, що штраф за фактичний допуск працівника до роботи без оформлення трудового договору становить 111 690 гривень за кожного працівника щодо якого скоєно порушення.

Інформаційно:

На сьогодні, посвідчення інспектора праці отримали сорок одна посадова особа об’єднаних територіальних громад Хмельниччини.

Інформацію щодо виданих посвідчень інспекторам праці органів місцевого самоврядування можна перевірити на сайті Держпраці у розділі «Здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю» підрозділі – Інформація про службові посвідчення інспекторів праці органів місцевого самоврядування або за телефоном (044) 288-10-00.