03.01.2019 — 15:05

Увага! Штормове попередження!

За даними УкрГідрометцентру, внаслідок переміщення активного циклону у Хмельницькій області 3-8 січня очікується погіршення погодних умов – пониження температури до 10-15 0 морозу, пориви вітру, сніг, ожеледь.

Зважаючи на синоптичний прогноз, управління з питань цивільного захисту населення облдержадміністрації нагадує учасникам дорожнього руху, що за таких погодних умов необхідно бути максимально уважними та обережними. Радимо водіям слідкувати за прогнозом погоди, адже взимку бувають моменти, коли краще на дороги не виїжджати взагалі. Наприклад, «крижаний» дощ та утворення ожеледі по всій поверхні дороги. Якщо ж така погода зненацька застала Вас в дорозі або можливості перечекати негоду немає, їхати треба на маленькій швидкості та максимально обережно.

Не забувайте про те, що перед поворотами, світлофорами, коліями, заїздами в двори, на мостах та інших ділянках в зимову пору року утворюються слизькі місця. Тому починати гальмувати потрібно заздалегідь.

Стиль водіння взимку повинен бути спокійнішим, плавнішим, важливо зберігати оптимальну дистанцію.

Враховуйте, що автомобілі перед Вами можуть втратити зчеплення на слизькій дорозі.

Не будьте занадто самовпевнені за кермом і на посипаній дорозі, бо посипка може лежати нерівномірно.

Рекомендуємо не планувати поїздок на далекі відстані та по можливості обмежити користування власним автотранспортом.

Також просимо водіїв не залишати автотранспорт на проїжджій частині, особливо в нічний час. Це не дає можливості працювати спеціальній техніці та створює перешкоди іншим учасникам дорожнього руху.

Бережіть власне життя та життя своїх рідних!

За інформацією управління з питань цивільного захисту населення облдержадміністрації.