24.05.2016 — 12:10

Рівень безпеки українських АЕС підвищується

скачанные файлыХмельницька АЕС продовжує виконання заходів Комплексної (зведеної) програми з підвищення рівня безпеки українських АЕС (КзППБ), частина витрат яких фінансується за рахунок коштів Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР) і Європейського Товариства з атомної енергії (Євратом).

Важливою складовою реалізації даного Проекту у визначені терміни є своєчасне і якісне проведення відкритих міжнародних торгів на постачання обладнання. Хмельницька АЕС спільно з підрозділами дирекції, відокремленим підрозділом «Атомпроектінжиніринг», іншими АЕС займається підготовкою документації на торги, розробляє технічні вимоги до обладнання, яке має закуповуватись.

Робота з організації торгів набирає обертів. Нещодавно відбулася перша оплата за рахунок кредитних коштів.

Вимоги ЄБРР до складу і змісту документації чіткі і принципові. В процесі узгодження документації виникають зауваження у консультантів кредиторів і самих кредиторів. Враховуючи значну кількість заходів, до роботи залучено велику кількість працівників Компанії. Персонал у процесі роботи набуває необхідного досвіду і знань в проведенні торгів за правилами ЄБРР.

За словами заступника генерального директора Олега Рахлінського, останні зауваження і вимоги кредиторів детально проаналізовані, доведені до відома і опрацьовані з фахівцями Хмельницької АЕС для уникнення повторення помилок в подальшій роботі.