15.07.2016 — 09:42

Міжнародні відзнаки здобули в Польщі юні природолюби і знавці національної кулінарії з Хмельниччини

image.phpНещодавно відбулось підведення підсумків фіналу ІХ Міжнародного екологічного конкурсу валеологічної спрямованості «Смачно, корисно, барвисто», що проводився в Польщі на базі Вроцлавської школи № 118 у співпраці з відділом охорони здоров’я і соціальних питань мерії та під почесним патронатом Природничого університету міста Вроцлава.

Конкурс проводився екологами з метою пропаганди серед дітей та учнівської молоді його країн-учасниць здорового харчування на противагу ожирінню і наркоманії та виховання з допомогою природознавства і валеології гармонійно розвиненої особистості, а також:

-формування оздоровчої культури в області харчування, виховання в дусі турботи про власне здоров’я;

-формування зацікавленості до здорового харчування;

-поглиблення знань про здорову їжу;

-розвиток активного ставлення до власного харчування, формування у учнів позитивних стереотипів, що пов’язані зі здоровим харчуванням;

-заохочення до вирішення проблемних завдань та творчого мислення;

-підтримка всебічних здібностей дітей, створення умов для розвитку творчих інтересів;

-створення можливостей для розвитку літературних талантів;

-пробудження уяви та художньої чутливості;

-заохочення до використання інформаційних технологій при опрацюванні набутих знань;

-зростання віри дітей у власні сили;

-заохочення учнів до здорового змагання;

-підвищення активності шкіл та позашкільних навчальних закладів у навчальному процесі.

З України в Польщу було відправлено 120 дитячих творчих конкурсних робіт – переможців, що посіли І місце в Національному етапі конкурсу, який провів Національний еколого-натуралістичний центр учнівської молоді Міністерства освіти і науки України у березні цього року.

На фіналі конкурсу юні українці, серед яких – юні природолюби й знавці кулінарії з нашого краю, зайняли І, ІІ та ІІІ місця і нагороджені дипломами й подяками, а також гарними, цікавими та практичними призами.

Відповідно до підсумків, у списку переможців фінального етапу Міжнародного конкурсу валеологічної спрямованості «Смачно, корисно, барвисто», які здобули у Вроцлаві призові місця, – 3 учні з Хмельниччини.

У першій номінації (Мультимедійна презентація «Прянощі на кухні») здобув ІІІ місце, диплом і приз – Курчак Андрій, учень 4 класу Кам’янець-Подільського навчально-виховного комплексу № 13 (конкурсна робота – «Прянощі Поділля»).

У другій номінації (Вірш «Ода овочу» (хвала будь-якому обраному овочу) здобула ІІІ місце, диплом і приз – Антохова Ірина, учениця 3 класу Шатавського навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів-колегіум» Дунаєвецького району (конкурсна робота – «Ода цибульці», керівник гуртка Машталер Леонід Леонідович).

У третій номінації (Мініатюра «Елітне здоров’я…») здобув ІІ місце, диплом і приз – Дармограй Максим, учень 6 класу Дунаєвецької ЗОШ І-ІІІ ступенів № 3, вихованець гуртка «Юні друзі природи» Дунаєвецької станції юних натуралістів (конкурсна робота – «Елітне здоров’я», керівник гуртка Дармограй Наталія Олександрівна).

1. Переможець Міжнародного конкурсу у Вроцлаві

Разом зі столичними натуралістами щиро вітаємо переможців, дякуємо організаторам національного та фінального етапів ІХ Міжнародного екологічного конкурсу валеологічної спрямованості «Смачно, корисно, барвисто» і висловлюємо сподівання на подальшу результативну творчу співпрацю та активне залучення дітей і учнівської молоді нашого краю до участі в цьому конкурсі у наступному році.

За матеріалами Хмельницького обласного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді