09.08.2016 — 10:25

Дитяча бездоглядність – одна з проблем сучасного суспільства.

53Явище дитячої бездоглядності і безпритульності є складним і неоднозначним, адже ці діти є жертвами не лише власних родин, але й байдужості оточуючих та суспільства.

Тому систематично здійснюються заходи щодо запобігання дитячій бездоглядності, безпритульності та вчиненню дітьми правопорушень.

Загалом в області на обліку перебуває 2017 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, сімейними формами виховання охоплено 1791 дитину-сироту та дітей, позбавлених батьківського піклування, що становить 88,8% від загальної кількості вищезазначеної категорії дітей.

 Функціонує 23 дитячих будинки сімейного типу та 122 прийомних сім’ї, у яких виховується 380 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа.

Сімейними формами виховання в області охоплено 88,8% дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Працівниками служби у справах дітей області проведено 623 профілактичних рейди, виявлено 382 дитини, вилучено 34 дитини з місць, де їм загрожувала небезпека, з них: 8 повернено в сім’ї, 4 – до навчальних закладів, 11 влаштовано до центрів, 11 – до закладів охорони здоров’я.

Проведено 1019 обстежень  умов  проживання  дітей  у   сім’ях,  які  опинилися в складних життєвих обставинах.

За порушення прав дітей ініційовано притягнення до відповідальності 244 батьків.

У центрах соціально-психологічної реабілітації дітей «Щасливе дитинство» та «Подолянчик» перебуває 112 дітей.