16.08.2016 — 11:36

Продовжується перевірка готовності загальноосвітніх закладів до початку навчального року

15 серпня т.в.о. заступника голови облдержадміністрації Валерій Олійник спільно з заступником начальника управління – начальником відділу загальної середньої та дошкільної освіти управління освітньої діяльності та організаційного забезпечення Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Валентиною Блажієвською оглянули опорні школи Летичівської та Старосинявської об’єднаних територіальних громад – Летичівський навчально-виховний комплекс №1 та Старосинявський навчально-виховний комплекс.

Посадовці оглянули приміщення шкіл, навчальні класи, пришкільні території. Особлива увага приділялась питанням проведення ремонтних робіт, матеріально-технічному, навчально-методичному забезпеченню, дотриманню вимог законодавства про охорону праці, забезпеченню безпеки життєдіяльності дітей, кадровому забезпеченню.

Цього року у рамках проведення реформи мережі освітніх закладів для шкіл, що визначені опорними, виділені досить значні кошти з державного бюджету, призначені на проведення модернізації цих  закладів. Додатково школи отримали кошти з бюджетів об’єднаних територіальних громад.

На даний час гроші вже надійшли на рахунки освітніх закладів, і зараз триває процес активного освоєння цих коштів. Зокрема, на завершальній стадії знаходяться ремонтні роботи. Летичівським НВК оголошені торги на купівлю сучасного автобуса, який буде підвозити учнів з віддалених населених пунктів.  У Старосинявському НВК заплановано купити 4 нових навчальних кабінети. Також в обидвох закладах кошти будуть спрямовані на поліпшення навчально-матеріальної бази.

Кошти, що надійшли з місцевих бюджетів, планують використати для упорядкування спортивних майданчиків та пришкільних територій. У Старій Синяві проведуть реконструкцію котельні.

За результатами перевірки встановлено, що стан готовності вказаних навчальних закладів до початку нового навчального року в цілому задовільний. Валерій Олійник доручив прискорити темпи ремонтних робіт, щоб діти змогли розпочати новий навчальний рік у відремонтованих та повністю готових до роботи школах.

В рамках цієї робочої поїздки Валерій Цезарович також завітав до Рекреаційного центру сімейного типу по відновленню здоров’я дітей-інвалідів та інших груп населення з обмеженими можливостями «Берег надії», що в с.Головчинці Летичівського району. На разі у центрі відпочивають більше двох десятків дітей з м.Старобільська, що на Луганщині.

image-0-02-01-8e2fb957f888f31586f78ca8ad5149deeb2fa1753cc926c404e929a640f52167-VТ.в.о. заступника голови облдержадміністрації оглянув приміщення центру, харчоблок, ознайомився, як організована в закладі культурно-виховна робота. Також посадовець  мав можливість особисто поспілкуватися з дітьми, що перебувають на оздоровленні,  та обслуговуючим персоналом табору і вислухати їх враження та побажання.

image-0-02-01-9cb6d086c555ba1b09f20fc82614d57e187d666d8923423ff608c6cb2081af46-V