24.08.2016 — 09:26

З Днем незалежності України!

1471429909_board1Шановні мешканці Хмельниччини!

     Прийміть найщиріші вітання з нагоди великого національного свята нашої державності – Дня незалежності України!

    У цьому році ми святкуємо вже 25-ту річницю, відколи здійснилася споконвічна мрія наших предків – бути господарями на своїй українській землі. Проте за чверть століття нової України ми лише тепер реально відчуваємо, що незалежність має надзвичайно високу ціну – ціну людських життів. Ще три роки тому у ці дні про таку самопожертву ми говорили, згадуючи волелюбне козацтво, січових стрільців та мужніх вояків українських визвольних змагань. Тепер же на вівтар свободи українці приносять все нові жертви наших сучасників – молодих патріотів, багато з яких народилися вже в незалежній Україні.    Боляче про це говорити у ці святкові дні, але нехай наші недруги знають, що націю, яка такою ціною платить за свою незалежність, – неможливо здолати. Українці – це нація нескорених. Саме тому ми змогли відстояти своє право на власну незалежність, на існування власної держави, яке визнане усім світовим співтовариством.

      Проте справді незалежною наша рідна земля буде лише тоді, коли зникне останній найманець і життя повернеться у мирне русло, а найголовніше – коли усі ми витравимо зі своїх душ рабів, перестанемо відчувати себе чиїмись меншими братами, а об’єднаємося воєдино і докажемо світові, що ми справді браття козацького роду.

       Кожен з нас щоденно, незалежно від соціального статусу, віросповідання та політичних поглядів, має робити усе можливе для розбудови рідного краю, його економічного та соціального піднесення. Адже, за словами великого українця В’ячеслава Чорновола, «Україна починається з тебе». Пам’ятаймо про це задля сьогодення і майбутнього нашої держави, добробуту нинішнього та прийдешнього поколінь.

      То ж нехай серця наповнюються прагненням до єдності та порозуміння, а наша плідна спільна праця буде надійною запорукою розбудови та уславлення нашої рідної Хмельниччини та всієї України!

        З Днем незалежності!

         Слава Україні!

З повагою та найщирішими побажаннями

Михайло Загородний,

голова Хмельницької

обласної ради

Олександр Корнійчук,

голова Хмельницької

обласної державної адміністрації