30.04.2024 — 13:03

Сергій Тюрін привітав прикордонників з професійним святом

30 квітня відзначається свято усіх, хто захищає і охороняє кордони нашої держави – День прикордонника України. Привітав керівництво та колектив Національної академії Державної прикордонної служби України ім. Б. Хмельницького з професійним святом перший заступник начальника ОВА Сергій Тюрін.

“Наша академія та її випускники є гордістю як Хмельниччини, так і країни в цілому. В мирний час на кордонах ви першими зустрічаєте людей і є обличчям нашої держави, а з початком великої повномасштабної війни першими зустріли ворога і гідно давали і даєте відсіч рашистській навалі. На жаль, є багато полеглих Героїв-прикордонників, які відважно боролися за нашу свободу та незалежність. Вічна пам’ять та вічна слава нашим воїнам. Я щиро дякую кожному прикордоннику за професіоналізм, мужність, відданість кожному слову присяги на вірність українському народові і державі Україна. Бажаю вам сил, наснаги, неодмінно скорішої перемоги та мирного українського неба. Слава Україні. Героям Слава!”, – сказав Сергій Тюрін, висловлюючи слова вітання.

На завершення посадовець нагородив прикордонників відзнаками ОВА.

Також визначною подією заходу стало присвоєння почесного звання “Почесний ректор Національної академії” Борису Олексієнку – першому ректору прикордонного вишу, генерал-полковнику у відставці. Посвідчення вручив ректор академії Держприкордонслужби, генерал-майор Олександр Луцький.