28.08.2019 — 18:47

У Хмельницькому відбулися велоперегони братів Стародубів

У Хмельницькому за підтримки відділення Національного олімпійського комітету України в області відбулися змагання з велоспорту на шосе «Тур братів Стародубів», присвячені 28-й річниці Незалежності України.

На 23-й за ліком щорічний спортивний захід, у рамках якого цьогоріч відбувся також етап Кубку України з велосипедного спорту серед ветеранів, прибули досвідчені атлети віком від 30 до 75 років зі столиці та 12 областей, у тому числі з Донбасу. Серед них виявилося чимало титулованих спортсменів-переможців міжнародних, всесоюзних і всеукраїнських змагань. Випробували свої сили і початківці-любителі.

До програми свята велоспорту, що тривало три дні, були включені: гіт на 1,2 км, гонка-критеріум центральними вулицями обласного центру, індивідуальна з роздільного старту (15 км) та групова гонки на визначені дистанції (45 км і 60 км) залежно від віку учасників на об’їзній дорозі міста.

За підсумками продемонстрованих результатів у вказаних видах програми, за винятком гонки-критеріуму, переможцями серед ровесників (9 груп – чоловіки та 2 групи – жінки ) стали:  Андрій Садовський та Юрій Тимцо (м. Луцьк), Валерій Нарижний (м. Запоріжжя), Андрій Матвеєв (м. Чернівці), Валентин Тедоренко (м.Кропивницький), Тетяна Нестерукта Петро Троп (м. Житомир), Аржанова Ілона (м.Ліман), Артем Зуєнко (м.Сєвєродонецьк), Володимир Крижанівський (м.Кам’янець-Подільський), Всеволод Коваленко (м.Хмельницький).

На урочистому підбитті підсумків заходу на Майдані Незалежності керівники спортивних організацій міста та області, члени відділення НОК у своїх виступах відзначили заслуги братів Стародубів як у спортивних досягненнях, так і в пропаганді здорового способу життя шляхом залучення до їзди на велосипедах населення міста, побажали ветеранам активного довголіття та вручили подарунки.

Переможці та призери змагань були нагородженні грамотами, медалями та цінними подарунками від обласного відділення НОК та федерації велоспорту, управління молоді та спорту ОДА, ПП «GrandImport».

Довідка

Брати Стародуби – Анатолій, Віталій, Микола, Валерій в 2008 році були занесені до «Книги рекордів України» за виконання норматива і присвоєння кожному із 4-х членів однієї родини (у період з 1960 по 1976-ті роки) звання майстра спорту в одному виді (велосипедні гонки на шосе).

За інформацією відділення Національного
олімпійського комітету України в області