22.09.2021 — 11:17

22 вересня – День партизанської слави

Сьогодні в Україні вшановують пам’ять ветеранів та партизанів, які у часи Другої світової війни в тилу боролися з окупаційним нацистським режимом та своїми діями завдавали відчутних втрат гітлерівцям. Відзначення Дня партизанської слави було встановлено Указом Президента України у 2001 році.

В період окупації на території області діяла потужна організація підпільників, яка не лише проводила інформаційно-пропагандистську роботу, розповсюджуючи листівки, надруковані у підпільній друкарні, а й займалася збором зброї та ліків, влаштовувала диверсії на залізниці, координувала діяльність партизанських загонів, що діяли в різних частинах області. Ризикуючи власним життям, учасники Проскурівського підпілля своєю діяльністю допомагали наблизити час визволення від загарбників та перемогу над нацизмом.

Сьогодні, аби вшанувати подвиг підпільників, на військовому кладовищі у м.Хмельницькому ветерани, посадовці обласної та міської влади,  представники правоохоронних органів, громадськість поклали квіти до меморіалу.

Вічна пам’ять загиблим!