11.10.2021 — 12:59

Стартував регіональний етап Всеукраїнського конкурсу WorldSkills Ukraine 2021-2022

У жовтні-листопаді триватиме регіональний етап Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності WorldSkills Ukraine 2021-2022. Відбіркові змагання пройдуть у 25 регіонах країни. Перші конкурси вже стартували у Закарпатській та Донецькій областях.

“WorldSkills Ukraine – це конкурс, який допомагає досягнути двох дуже важливих цілей у професійній освіті: популяризувати робітничі професії та сприяти співпраці профтехів з бізнесом. Раді бачити, як щороку конкурс набирає нових обертів: більше роботодавців підтримують його розвиток, ще більше учасників беруть участь у змаганнях. Цьогоріч ми навіть змогли розширити список учасників конкурсу. Тепер школярі теж можуть спробувати свої сили у змаганнях. Ми вважаємо це дуже правильним кроком на шляху до якісної профорієнтації учнів”, – зазначив Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет.

Цьогоріч WorldSkills Ukraine проходитиме за 12-ма компетентностями для учнів закладів професійної освіти та за 6 компетенціями для школярів. Кожна область самостійно обирає компетенції, за якими відбуватимуться змагання, а також формує індивідуальний графік. Наприклад, у Донецькій області конкурс відбудеться за 8-ма компетентностями:

зварювальні роботи;

токарні роботи;

перукарське мистецтво;

електромонтажні роботи;

слюсарні роботи;

кладка цегли;

підйом та транспортування вантажів;

експлуатація та обслуговування залізничного транспорту.

Переможці регіональних етапів змагатимуться у фіналі конкурсу, який пройде у квітні-травні 2022 року.

Стежити за новинами WorldSkills Ukraine 2021-2022 можна на офіційному сайті конкурсу, сторінках у Facebook та Instagram.